2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

Tarcalon a  Sportpálya épületében a rendezvény biztosításában résztvevő rendőrök tetten értek egy mezőzombori férfit, aki mobiltelefont és más értékeket kísérelt meg eltulajdonítani. A tolvajt a járőrök előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, őrizetbe vétele mellett betöréses lopás miatt folyik vele szemben a büntetőeljárás.
Az egyik szerencsi áruház biztonsági őre tett bejelentést, miszerint lopás történt. Egy tarcali lakos vásárolt az üzletben, azonban amikor a pénztártól távozott az áruvédelmi kapu bejelzett. A biztonsági szobában az ellenőrzött férfi nadrágzsebéből előadott három üveg arcszeszt, amelyet fizetés nélkül akart elvinni. Az elkövetőt a járőrök előállították a Szerencs Rendőrkapitányságra, illetve szabálysértési őrizetbe vételére vették. A Miskolci Városi Bíróság a bolti tolvajt elzárásra ítélte.

A taktaharkányi vasúti átjáró félsorompójának egy ismeretlen kerékpáros nekiütközött, melynek következtében annak tőcsavarja elszakadt és a sorompó letört. A Szerencsi Rendőrkapitányság eljárást indított ismeretlen tettessel szemben rongálás miatt.

A Szerencsi Rendőrkapitányság betöréses lopás miatt indított eljárást. Egy helyi lakóház melléképületébe a garázsajtó felfeszítését követően az elkövetők behatoltak és onnan motorkerékpárt, rotációs kapát és CD lejátszós magnót tulajdonítottak el. A bevezetett forrónyomos intézkedések során a rendőrök beazonosítottak, majd elfogtak két mezőzombori férfit, akik a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak.

Előzzük meg a kerékpárlopásokat!

A Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban több kerékpárt is eltulajdonítottak, mind közterületről, mind lakóingatlanokról. A rendőrség mindent megtesz ezek megelőzésére, amiben a lakosság is a hatóság segítségére lehet. A rendőrség kéri a kerékpár tulajdonosokat, hogy kétkerekűiket a kötelező tartozékokon felül lássák el olyan eszközzel is, amellyel biztonságosan le lehet zárni, illetve a járművet ne hagyják, vagy tárolják „kihívó módon”. Mindezeken felül javasolt a kerékpár típusát, gyári azonosító számát feljegyezni, esetlegesen egy fényképet készíteni róla, amely segítség lehet a felderítésben, ha az óvintézkedések ellenére mégis ellopnák.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek