2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Párnaszéf – Az ágyneműben volt az elrabolt telefon

A támadó kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a párnája alatt megtalált ellopott mobiltelefon megalapozottá tette a gyanúsítást.
A Sárospataki Rendőrkapitányság a napokban indított eljárást egy tolcsvai férfival szemben. A 20 éves gyanúsított egy tolcsvai rendezvényen a hajnali órákban lépre csalta áldozatát, akitől erőszakkal elvette mobiltelefonját és készpénzét. A rabló ezt követően elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a rendelkezésükre álló információk és adatok alapján hamar beazonosították az elkövetőt, aki kezdetben tagadta a bűncselekményt. A hatósági házkutatás során azonban párnája alatt megtalálták az elorozott készüléket, amely több más bizonyíték mellett megalapozottá tette a gyanúsítást.

A Sárospataki Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a már korábban már büntetett tolcsvai férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek