2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Párnaszéf – Az ágyneműben volt az elrabolt telefon

A támadó kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a párnája alatt megtalált ellopott mobiltelefon megalapozottá tette a gyanúsítást.
A Sárospataki Rendőrkapitányság a napokban indított eljárást egy tolcsvai férfival szemben. A 20 éves gyanúsított egy tolcsvai rendezvényen a hajnali órákban lépre csalta áldozatát, akitől erőszakkal elvette mobiltelefonját és készpénzét. A rabló ezt követően elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a rendelkezésükre álló információk és adatok alapján hamar beazonosították az elkövetőt, aki kezdetben tagadta a bűncselekményt. A hatósági házkutatás során azonban párnája alatt megtalálták az elorozott készüléket, amely több más bizonyíték mellett megalapozottá tette a gyanúsítást.

A Sárospataki Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a már korábban már büntetett tolcsvai férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek