2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Rendőrlátogatás az első osztályosoknál – VII. Tour de Mezőkövesd

Rendőrlátogatás az első osztályosoknál – VII. Tour de Mezőkövesd

A főbb közlekedési szabályokra, az úttesten való átkelésre és a veszélyekre hívták fel a mezőkövesdi első osztályos tanulók figyelmét a rendőrség, a tűzoltóság és a polgárőrség munkatársai. Az egyenruhások a gyermekeknek szóróanyagot és tollat adtak ajándékba.

Szeptember 1-jével elkezdődött az új tanév, így az iskolák környékén jelentősen megnőtt a gyalogosforgalom. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan az idén is vigyázzák a rendőrök az iskolák környékén a gyermekek úttesten való átkelését. Emellett folytatódik az Iskola rendőre program. Az idei tanévkezdésre a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, a Mezőkövesdi Tűzoltóság és a Polgárőrség közös akciót szervezett Mezőkövesden és a környékbeli településeken, amely keretében a tanév első napján meglátogatták az elsős gyermekeket. A kisiskolásokkal a közlekedési szabályokról, a biztonságos kerékpározásról és úttesten való átkelésről beszélgettek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével 500 darab tájékoztató füzetet, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával pedig 500 darab tollat osztottak szét az egyenruhások a mezőkövesdi és a rendőrkapitánysághoz tartozó 23 település első osztályosai között a tanév első napjaiban.

A szakemberek arra kérték a szülőket, hogy fokozott figyelmet fordítsanak gyermekük biztonságos, szabályos közlekedési oktatására. Emellett a rend és a biztonság őrei felhívták a közlekedők, a kerékpárosok és a gépjárművezetők figyelmét is arra, hogy az iskolák környékén fokozott odafigyeléssel, óvatosan vezessenek a gyermekek biztonsága, védelme érdekében.

 

VII. Tour de Mezőkövesd

Szeptember 3-án hetedik alkalommal rendezték meg a Tour de Mezőkövesd kerékpáros versenyt, melyet a korábbi évekhez hasonlóan az idén is a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai biztosítottak.

A kerekezők a mezőkövesdi lakosokon túl a környező települések, de Sárospatak, Kazincbarcika, sőt a határon túlról is érkeztek. Az idei biciklis táv az eddigi 7 km-ről 11 km-re emelkedett.

A rajt előtt Szerencsi Árpád r. alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője néhány fontos dologra is felhívta a közönség figyelmét. Szót ejtett egyebek mellett a biztonságos közlekedésről, a szabályok betartásának fontosságáról.

Az idén 650 kerékpáros és 350 gyalogos nevezett a programokra.  A legnagyobb vonzerőt nem csak a főnyereményként kiállított robogó jelentette, hanem a rendezvény hangulata, a látogatók tömege is meghatározó volt.

 

A drága tombolanyeremény elsősorban a mezőkövesdi vállalkozók felajánlásaiból jött össze, de köszönet illeti azon támogatókat is, akik munkájukkal, közreműködésükkel, tárgyi eszközeikkel támogatták a rendezvény sikeres megtartását. Így természetesen a rendőrség és a polgárőrök sem maradtak ki a sorból, akik közös erővel biztosították a helyszíneket.

Az előző évben bevált úgynevezett “életmódváltó hetek” programsorozat az idén hosszabb ideig, 4 hétig tartott. Ez idő alatt a közeli és távoli rendezvények: túrázás, kerékpározás, gyaloglás, egészséges életmóddal kapcsolatos előadások is sorra kerültek. Gyerekeknek kiszabott táv volt a teljesítendő, mivel nem az eredményen, hanem a résztvevők aktivitására helyezték a hangsúlyt a szervezők.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…