2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Megszólalt az ajtóék – egy órán belül elfogták az idős néni kirablóit!

Megszólalt az ajtóék – egy órán belül elfogták az idős néni kirablóit!

Harisnyával a fejükön hatoltak be egy idős néni otthonába és rabolták ki őt a közelmúltban Ózdon. Az elkövetők a megszólaló ajtóékre felébredő néni száját befogták, hogy ne tudjon kiabálni majd mintegy tizenötezer forintnyi értékkel sietve távoztak. A rendőrség az elkövetőket egy órán belül elfogta, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.



Mint utóbb kiderült a 21-24 éves fiatalemberek szórakozás céljából kívántak pénzt szerezni.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást, mivel szeptember 9-én valamivel éjfél előtt egy 78 éves ózdi idős nénit annak házában ismeretlen tettesek kiraboltak.

Az akkor rendelkezésre álló adatok szerint a tettesek harisnyával a fejükön behatoltak házba, mire a konyhában tartózkodó sértett felébredt. A megszólaló biztonsági ajtóékre felriadó néni száját az elkövetők befogták, majd a lakás többi helyiségét átkutatva, különböző édességet, néhány ezer forintnyi készpénzt, bevásárlókocsiba való érmét, valamint 2 üveg szeszes italt tulajdonítottak el, összesen mintegy tizenötezer forint értékben.

A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrség a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket T.Á. 21 éves ózdi, F.P. 21 éves, H.Gy. 24 éves, valamint L.N. 23 éves farkaslyuki lakosokat a bűncselekmény elkövetésétől számított egy órán belül elfogta, majd előállította az Ózdi Rendőrkapitányságra.

Mint az elkövetők kihallgatása során kiderült: a bűncselekményből szerzett értékeket szórakozás céljára kívánták volna felhasználni.

A négy fiatalembert az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság a tegnapi napon elrendelt.

Amennyiben a bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntettében megállapítja az elkövetők bűnösségét, úgy 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetésre számíthatnak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

A fotó illusztráció:alarmwachter.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…