2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Megszólalt az ajtóék – egy órán belül elfogták az idős néni kirablóit!

Megszólalt az ajtóék – egy órán belül elfogták az idős néni kirablóit!

Harisnyával a fejükön hatoltak be egy idős néni otthonába és rabolták ki őt a közelmúltban Ózdon. Az elkövetők a megszólaló ajtóékre felébredő néni száját befogták, hogy ne tudjon kiabálni majd mintegy tizenötezer forintnyi értékkel sietve távoztak. A rendőrség az elkövetőket egy órán belül elfogta, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.Mint utóbb kiderült a 21-24 éves fiatalemberek szórakozás céljából kívántak pénzt szerezni.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást, mivel szeptember 9-én valamivel éjfél előtt egy 78 éves ózdi idős nénit annak házában ismeretlen tettesek kiraboltak.

Az akkor rendelkezésre álló adatok szerint a tettesek harisnyával a fejükön behatoltak házba, mire a konyhában tartózkodó sértett felébredt. A megszólaló biztonsági ajtóékre felriadó néni száját az elkövetők befogták, majd a lakás többi helyiségét átkutatva, különböző édességet, néhány ezer forintnyi készpénzt, bevásárlókocsiba való érmét, valamint 2 üveg szeszes italt tulajdonítottak el, összesen mintegy tizenötezer forint értékben.

A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrség a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket T.Á. 21 éves ózdi, F.P. 21 éves, H.Gy. 24 éves, valamint L.N. 23 éves farkaslyuki lakosokat a bűncselekmény elkövetésétől számított egy órán belül elfogta, majd előállította az Ózdi Rendőrkapitányságra.

Mint az elkövetők kihallgatása során kiderült: a bűncselekményből szerzett értékeket szórakozás céljára kívánták volna felhasználni.

A négy fiatalembert az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság a tegnapi napon elrendelt.

Amennyiben a bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntettében megállapítja az elkövetők bűnösségét, úgy 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetésre számíthatnak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

A fotó illusztráció:alarmwachter.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…