2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Rendőrkézen az ál-kárfelmérő Kazincbarcikán

Az elmúlt heti árvíz közepette Kazincbarcikán kárfelmérőnek magát kiadó csaló jelent meg. A rendőrség cselekvési iránya kettős volt: a preventív jellegű bűnmegelőzési ajánlások megfogalmazása mellett másfél nap leforgása alatt beazonosította és elfogta a másokat megkárosítani szándékozó ál-kárfelmérőt.

2010. május 19-én Kazincbarcika úgynevezett „falu” részben ismeretlen személyek olyan ürüggyel, hogy kárfelmérést végeznek az árvíz miatt, idős emberek lakóházába megpróbáltak bemenni, és ott különböző pénzbeli juttatások ígéretével pénzt akartak kérni.

Szerencsére az idős emberek egészséges gyanakvással és bizalmatlansággal voltak az idegenekkel szemben, nem engedték be őket a házukba – így károkozásra nem került sor.

Az elvégzett adatgyűjtések eredményeként május 21-én a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki – két rendbeli, közveszély színhelyén, szabálysértési értékre elkövetett csalás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – Sz.Cs 21 éves helyi lakost.

A terhelt vallomásában elismerte, hogy járt a helyszínen és azt is, hogy bement mindkét sértett udvarára, azonban azt nem ismerte el, hogy pénzt kért volna bármelyiküktől is. Nyilatkozata szerint csak a keletkezett károkra volt kíváncsi, ezért ment be a sértettekhez…

A Sz.Cs. társát szintén nem nevezte meg, állítása szerint az idős embereknél egyedül járt, a tettestárs felkutatása a nyomozás további feladata lesz.

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek