2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Rekord mennyiségű drog egy ózdi fagyasztóládában

Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a nyomozók Ózdon egy fagyasztóládában. A június 3-án megszervezett rendőri akció eredményeként bűnügyi őrizetbe került a futár és a díler is.

A precízen kidolgozott rendőrségi akció során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai akkor ütöttek rajt a budapesti futáron és az ózdi kábítószer-kereskedőn, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A hatósági házkutatás során a fagyasztóládában egy kilogramm kábítószernek minősülő fehér port, 30 extasy tablettát és más típusú bódító szereket, továbbá több mint egy millió forint készpénzt és a drog terjesztéséhez szükséges kiegészítő eszközöket, például digitális mérleget foglalt le a rendőrség. A rajtaütés sikerét biztosították még az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is, mivel feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottaknál fegyver, vagy fegyverek vannak.

A lefoglalt drog pontos mennyiségét és hatóanyag tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. Az akció különlegességei közé tartozik, hogy a lefoglalt fehér por Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rekord mennyiségűnek számít, amelynek piaci értéke elérheti akár a három millió forintot.
A bűnügyi őrizetbe vett 35 éves ózdi díler eleddig 7 alkalommal volt büntetve lopásért, fajtalanságért, önbíráskodásért, vagy és testi sértés miatt, míg 24 éves futár társa büntetlen előéletű.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a két elkövetővel szemben, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek