2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Rekord mennyiségű drog egy ózdi fagyasztóládában

Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a nyomozók Ózdon egy fagyasztóládában. A június 3-án megszervezett rendőri akció eredményeként bűnügyi őrizetbe került a futár és a díler is.

A precízen kidolgozott rendőrségi akció során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai akkor ütöttek rajt a budapesti futáron és az ózdi kábítószer-kereskedőn, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A hatósági házkutatás során a fagyasztóládában egy kilogramm kábítószernek minősülő fehér port, 30 extasy tablettát és más típusú bódító szereket, továbbá több mint egy millió forint készpénzt és a drog terjesztéséhez szükséges kiegészítő eszközöket, például digitális mérleget foglalt le a rendőrség. A rajtaütés sikerét biztosították még az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is, mivel feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottaknál fegyver, vagy fegyverek vannak.

A lefoglalt drog pontos mennyiségét és hatóanyag tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. Az akció különlegességei közé tartozik, hogy a lefoglalt fehér por Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rekord mennyiségűnek számít, amelynek piaci értéke elérheti akár a három millió forintot.
A bűnügyi őrizetbe vett 35 éves ózdi díler eleddig 7 alkalommal volt büntetve lopásért, fajtalanságért, önbíráskodásért, vagy és testi sértés miatt, míg 24 éves futár társa büntetlen előéletű.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a két elkövetővel szemben, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…