2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Rágógumi-csata: elsőfokú döntés született

Egy miskolci férfi rászólt két 13 éves fiatalra, akik viszonzásul megtámadták, majd segítséget is hívtak így már húszan voltak egy ellen. A rendőrség bíróság elé állítással fejezte be az ügyet. Mint arról korábban már beszámoltunk egy 59 éves miskolci férfi március 5-én a délutáni órákban a buszon utazott, miközben mögötte egy fiatal lány és fiú számára zavaró módon rágógumizott. Úgymond a századik sercintés és hangos rágógumi pukkantás után a férfi a fiatalokra szólt, hogy lehetőség szerint fejezzék be a tevékenységüket.

A szóváltást követően a 13 éves fiatalember rátámadt az idősebb férfira, aki a buszvezetőnél talált menedéket. Ezt követően a járműről leszálló fiatalok a közelben lakó rokonaiktól kértek „segítséget”, akik mintegy húszan meg is jelentek a buszmegállóban. A népes táborból hárman bántalmazták is az 59 éves férfit, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az időközben értesített járőrök a helyszínen elfogták, és őrizetbe vettek három támadót, két nőt és egy férfit, akikkel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. A hatóság gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással fejezte be az ügyet. A taláros testület április 4-én a két nővel szemben 200 000 forint pénzbüntetést szabott ki, amely az ügyészi fellebbezés miatt nem emelkedett jogerőre, míg harmadik társuk 8 hónap börtönbüntetést kapott, amely végrehajtását a bíróság három évre felfüggesztette, az ítélet ezen személy vonatkozásában jogerős.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek