2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • PINDUR-PANDUR KI-MIT TUD: Játékos eszközökkel a kulturált közlekedésre nevelésért!

PINDUR-PANDUR KI-MIT TUD: Játékos eszközökkel a kulturált közlekedésre nevelésért!

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával “Sport-művészet, rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében” címmel idén is meghirdette a MINI-KRESZ “PINDUR-PANDUR KI-MIT TUD” elnevezésű országos programját. A program alapvető célja: játékos eszközökkel segíteni a kulturált közlekedésre való nevelést.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a programhoz eddig csatlakozott óvodákban és iskolákban rendszeresek a KRESZ foglalkozások, melyeket mind a gyerekek, mind pedig a pedagógusok megkedveltek. A MINI-KRESZ népszerűségét és hasznosságát bizonyítja, hogy évről-évre egyre több óvoda és iskola csatlakozik a programhoz.

A versenyre Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből olyan óvodák és iskolák jelentkezést várjuk, akik önállóan meg tudják oldani (önkormányzati vagy szülői segítséggel) a Budapestre történő utazást.

Jelentkezési határidő: 2011. április 30-a 12:00 óra.

A kitöltött nevezési lapot kérjük levélben, vagy telefax útján megküldeni

* egyrészt a rendezvényt szervező Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány (cím a jelentkezési lapon) számára,
* másrészt a B-A-Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztálya (Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32, Fax: 06-46/514-500/70-34 mellék) részére.

Információs háttér:

Az országos verseny ideje, helyszíne: 2011. május 27. Budapest, IX., Vágóhíd u. 11-13. (A verseny 11:00 órakor kezdődik, érkezés legkésőbb 10:30 órára.)

A rendezvény programja:

10:30 – 11:00 óráig         Regisztráció

11:00 – 13:00 óráig         Versenyek ( körforgásszerűen )

13:00  óra                        Büfé, ebéd ( virsli, banán, édesség, gyümölcslé )

Kb. 14:30 óra                 Csapatok felsorakozása, eredményhirdetés, díjak, ajándékok átadása

A rendezők a versenyek értékelése alatt a gyerekek részére ugráló-házat, műsort biztosítanak.

A verseny lebonyolítása: 4 fő elméleti, 4 fő gyakorlati verseny.

Elméleti verseny: Résztvevők a sportcsarnokban asztalok mellett foglalnak helyet, az ovis és a kisiskolás csapatok külön-külön borítékot kapnak, melyben 8 – képes- kérdés van. A versenyt vezető rendőr felteszi a kérdést és a képek közül ki kell választani a helyes választ. A kérdésre bármelyik csapat tag válaszolhat. Maximum 8 pont érhető el. A helytelen válasz mínusz egy pont.

Gyakorlati verseny: 4-4 fő a KRESZ pályára vonul és a versenyt vezető indítására végig kerékpároznak a jelzőtáblák között. A verseny időmérésre történik, egy bója felborítása mínusz egy pont.

Értékelés, díjak átadása: Valamennyi csapat az óvodájuk, iskolájuk részére közlekedési-, és sport játékokat, oktató anyagot kap. Az első hat helyezést elért csapatot küldő intézménye részére 2-2 db. kerékpár kerül kiosztásra. Mind az elméleti és gyakorlati verseny legeredményesebb egyéni versenyzője külön díjban részesül.

Tavaly a B-A-Z Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) területéről jelentkezett óvodás és kisiskolás csapatok az árvízi helyzet okozta katasztrófa miatt nem tudtak részt venni az országos vetélkedőn. Részükre a játékok, kerékpárok és sporteszközök átadására az óvodákban és iskolákban került sor a MBB. közvetítésével.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum