2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • PINDUR-PANDUR KI-MIT TUD: Játékos eszközökkel a kulturált közlekedésre nevelésért!

PINDUR-PANDUR KI-MIT TUD: Játékos eszközökkel a kulturált közlekedésre nevelésért!

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával „Sport-művészet, rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében” címmel idén is meghirdette a MINI-KRESZ „PINDUR-PANDUR KI-MIT TUD” elnevezésű országos programját. A program alapvető célja: játékos eszközökkel segíteni a kulturált közlekedésre való nevelést.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a programhoz eddig csatlakozott óvodákban és iskolákban rendszeresek a KRESZ foglalkozások, melyeket mind a gyerekek, mind pedig a pedagógusok megkedveltek. A MINI-KRESZ népszerűségét és hasznosságát bizonyítja, hogy évről-évre egyre több óvoda és iskola csatlakozik a programhoz.

A versenyre Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből olyan óvodák és iskolák jelentkezést várjuk, akik önállóan meg tudják oldani (önkormányzati vagy szülői segítséggel) a Budapestre történő utazást.

Jelentkezési határidő: 2011. április 30-a 12:00 óra.

A kitöltött nevezési lapot kérjük levélben, vagy telefax útján megküldeni

* egyrészt a rendezvényt szervező Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány (cím a jelentkezési lapon) számára,
* másrészt a B-A-Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztálya (Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32, Fax: 06-46/514-500/70-34 mellék) részére.

Információs háttér:

Az országos verseny ideje, helyszíne: 2011. május 27. Budapest, IX., Vágóhíd u. 11-13. (A verseny 11:00 órakor kezdődik, érkezés legkésőbb 10:30 órára.)

A rendezvény programja:

10:30 – 11:00 óráig         Regisztráció

11:00 – 13:00 óráig         Versenyek ( körforgásszerűen )

13:00  óra                        Büfé, ebéd ( virsli, banán, édesség, gyümölcslé )

Kb. 14:30 óra                 Csapatok felsorakozása, eredményhirdetés, díjak, ajándékok átadása

A rendezők a versenyek értékelése alatt a gyerekek részére ugráló-házat, műsort biztosítanak.

A verseny lebonyolítása: 4 fő elméleti, 4 fő gyakorlati verseny.

Elméleti verseny: Résztvevők a sportcsarnokban asztalok mellett foglalnak helyet, az ovis és a kisiskolás csapatok külön-külön borítékot kapnak, melyben 8 – képes- kérdés van. A versenyt vezető rendőr felteszi a kérdést és a képek közül ki kell választani a helyes választ. A kérdésre bármelyik csapat tag válaszolhat. Maximum 8 pont érhető el. A helytelen válasz mínusz egy pont.

Gyakorlati verseny: 4-4 fő a KRESZ pályára vonul és a versenyt vezető indítására végig kerékpároznak a jelzőtáblák között. A verseny időmérésre történik, egy bója felborítása mínusz egy pont.

Értékelés, díjak átadása: Valamennyi csapat az óvodájuk, iskolájuk részére közlekedési-, és sport játékokat, oktató anyagot kap. Az első hat helyezést elért csapatot küldő intézménye részére 2-2 db. kerékpár kerül kiosztásra. Mind az elméleti és gyakorlati verseny legeredményesebb egyéni versenyzője külön díjban részesül.

Tavaly a B-A-Z Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) területéről jelentkezett óvodás és kisiskolás csapatok az árvízi helyzet okozta katasztrófa miatt nem tudtak részt venni az országos vetélkedőn. Részükre a játékok, kerékpárok és sporteszközök átadására az óvodákban és iskolákban került sor a MBB. közvetítésével.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…