2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Petrencésrúd és a gyertyajóslás

Hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról
A közelmúltban egy mezőzombori asszony bejelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint a lakásánál megjelent a volt élettársa, aki a bejárati kaput berúgta, az ingatlan bejárati ajtajának ablakait betörte. Ezek után a férfi a lakásba bejutva a bejelentő nő rokonát több alkalommal megütötte, majd a lakásból eltávozott. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfit a kiérkező rendőrök elfogták és a Szerencsi Rendőrkapitányágra előállították, majd gyanúsítottkénti felelősségre vonása után vele szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére került sor.

A Tokaj Rendőrőrsön eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki november 24-én hajnali egy óra körüli időben egy Tarcal – Prügy közötti tanyán a melléképületben lévő sertések közül egy kb. 60 kg-os példányt leütött és megpróbálta azt eltulajdonítani, de cselekményében a tanya felügyeletével megbízott személy megzavarta, így az a sertést hátra hagyva elmenekült.

A Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozói november 29-én délelőtt Megyaszó belterületén intézkedés alá vontak egy szerencs-ondi lakost, mivel az utcán a kezében egy 5 méter hosszúságú 20×20 cm-es fa gerendával haladt. A férfi a rendőröknek beismerte, hogy azt a helyi malomból tulajdonította el. A rendőrök a tolvajt előállították a Szerencs Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. A Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban elzárásra ítélte.

A Taktaharkány Rendőrőrsön eljárás indult egy tiszalúci lakos ellen, aki november végén a koraesti órákban a tiszalúci vasútállomáson egy gáz-riasztó fegyverrel kb 1.5 m-ről az arcába lőtt falubelijének. A személy a lövéstől nyolc napon belül gyógyuló, könyebb sérülést szenvedett. Az elkövetőt az intézkedő rendőrök elfogták és előállították, majd garázdaság vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásán lefolytatott házkutatás során feltalálásra került az elkövetéshez használt gáz-riasztó pisztoly.

Egy szerencsi lakos feljelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságon egy általa csak Jutka néven ismert miskolci jósnő ellen, aki november 19-én megjelent az otthonában, hogy gyertyákból jósoljon neki. A feljelentő elmondása szerint a jóslások során a Jutka nevezetű nő közölte, hogy a házban sok tárgyon átok van, ezért elviszi és elégeti őket. A feljelentő ezért önszántából átadott neki két mobiltelefont, annak tartozékaival, valamint arany ékszereket is. A csaló nő ezt követően még készpénzt is kért a jóslásokért, amit a feljelentő ki is fizetett neki. Az okozott kár több százezer forint.

A rendőrség ezúton is felhívja lakosság figyelmét, hogy általában is kellő bizalmatlansággal és fenntartással fogadják a különböző, akár még előnyösnek is tűnő üzleti és egyéb ajánlatokat, hiszen a csalók rögtön megérzik hiszékenységüket és megnyerő külsejükkel, modorukkal, meggyőző képességükkel könnyen kicsalják az értékeiket!

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek