2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Autósüldözés, műanyag rendszám, 6 milliónyi csempész cigaretta

Autósüldözés, műanyag rendszám, 6 milliónyi csempész cigaretta

Kilométereken át üldözték a cigarettacsempészt.
Hamis magyar rendszámmal, vélhetően Csehországból lopott autóval próbált meg több, mint 10 ezer doboz illegális cigarettát szállítani ismeretlen helyre egy ukrán férfi. A Budapest felé közlekedő cigarettacsempész autóját a rendőrök szúrták ki az M3-as autópályán Gelej közelében.
A csempészéshez használt rendszám eredetijének ugyanis még augusztusban lejárt a műszaki engedélye. Amikor a rendőrök meg akarták állítani az autót, a sofőr gázt adott és megpróbált elmenekülni. Néhány percnyi követés után végül Mezőnagymihálynál egy földúton elakadt a csempész autója. A 34 éves ukrán férfi kiugrott a kocsiból és futni kezdett. A rendőrök egy kilométer után azonban elfogták. Az autóban több, mint 6 millió forint értékű adójegy nélküli cigaretta volt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, a csempészárut pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei lefoglalták.

A cigarettacsempész autójára a Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztályának vezetője figyelt fel szolgálatellátása során még pénteken délután az M3-as autópályán. Feltűnt neki, hogy az egyik Budapest felé közlekedő autónak még augusztusban lejárt a műszaki érvényessége. Fényjelzéssel kivezették a Skoda Octavia-t a geleji pihenőhelyre. Amikor azonban az anyósülésről kiszállt a járőr, az autós gázt adott és nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrök üldözőbe vették. Többször is megpróbálták megállítani – sikertelenül. Az autós a mezőkeresztesi lehajtónál letért az autópályáról és Mezőnagymihály felé száguldott tovább. Több autót is leszorított menekülés közben. Végül egy, a település melletti földútra hajtott, ahol füstölni kezdett az autója. Kiugrott a kocsiból és futva menekült tovább. Az alosztályvezető és munkatársa egy kilométer gyalogos üldözés után fogták el. Az autóban több száz karton cigaretta volt, ezért a rendőrség értesítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. Kiderült, hogy a csempészethez használt Skoda rendszáma hamisított, préselt műanyagból készült. Mivel az autó zárszerkezetét is megrongálták, felmerült a gyanúja annak, hogy lopott, így a hatóságok vizsgálják a jármű eredetét is. A kocsiban talált cigaretta mindegyike magyar adójegy nélküli. Illegális. Összesen 18200 szál, mintegy 540 ezer forint értékű Viceroy, és 192800 szál, csaknem 6 millió forint értékű Jin Ling cigarettát foglaltak le a NAV pénzügyőrei. A férfival szemben jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt eljárás indult.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda – NAV.ÉMRVPF Sajtóosztály

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek