2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Petrencésrúd és a gyertyajóslás

Hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról
A közelmúltban egy mezőzombori asszony bejelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint a lakásánál megjelent a volt élettársa, aki a bejárati kaput berúgta, az ingatlan bejárati ajtajának ablakait betörte. Ezek után a férfi a lakásba bejutva a bejelentő nő rokonát több alkalommal megütötte, majd a lakásból eltávozott. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfit a kiérkező rendőrök elfogták és a Szerencsi Rendőrkapitányágra előállították, majd gyanúsítottkénti felelősségre vonása után vele szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére került sor.

A Tokaj Rendőrőrsön eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki november 24-én hajnali egy óra körüli időben egy Tarcal – Prügy közötti tanyán a melléképületben lévő sertések közül egy kb. 60 kg-os példányt leütött és megpróbálta azt eltulajdonítani, de cselekményében a tanya felügyeletével megbízott személy megzavarta, így az a sertést hátra hagyva elmenekült.

A Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozói november 29-én délelőtt Megyaszó belterületén intézkedés alá vontak egy szerencs-ondi lakost, mivel az utcán a kezében egy 5 méter hosszúságú 20×20 cm-es fa gerendával haladt. A férfi a rendőröknek beismerte, hogy azt a helyi malomból tulajdonította el. A rendőrök a tolvajt előállították a Szerencs Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. A Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban elzárásra ítélte.

A Taktaharkány Rendőrőrsön eljárás indult egy tiszalúci lakos ellen, aki november végén a koraesti órákban a tiszalúci vasútállomáson egy gáz-riasztó fegyverrel kb 1.5 m-ről az arcába lőtt falubelijének. A személy a lövéstől nyolc napon belül gyógyuló, könyebb sérülést szenvedett. Az elkövetőt az intézkedő rendőrök elfogták és előállították, majd garázdaság vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásán lefolytatott házkutatás során feltalálásra került az elkövetéshez használt gáz-riasztó pisztoly.

Egy szerencsi lakos feljelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságon egy általa csak Jutka néven ismert miskolci jósnő ellen, aki november 19-én megjelent az otthonában, hogy gyertyákból jósoljon neki. A feljelentő elmondása szerint a jóslások során a Jutka nevezetű nő közölte, hogy a házban sok tárgyon átok van, ezért elviszi és elégeti őket. A feljelentő ezért önszántából átadott neki két mobiltelefont, annak tartozékaival, valamint arany ékszereket is. A csaló nő ezt követően még készpénzt is kért a jóslásokért, amit a feljelentő ki is fizetett neki. Az okozott kár több százezer forint.

A rendőrség ezúton is felhívja lakosság figyelmét, hogy általában is kellő bizalmatlansággal és fenntartással fogadják a különböző, akár még előnyösnek is tűnő üzleti és egyéb ajánlatokat, hiszen a csalók rögtön megérzik hiszékenységüket és megnyerő külsejükkel, modorukkal, meggyőző képességükkel könnyen kicsalják az értékeiket!

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…