2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Ötször állították elő a Gombos-hegyi test tettest

A rendőrségi tapasztalatok alapján leszűrhető, hogy a nyári időszakban megnövekszik a tiltott kéjelgők száma, akárcsak a rendőrségi ellenőrzések is. A helyzetet jól jellemzi annak a prostituáltnak az esete, akit a sárospataki rendőrök többször is előállítottak, mivel a Gombos-hegyi bekötő útnál szexuális szolgáltatásait kínálta.

A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei júniusban több alkalommal ellenőriztek egy prostituáltat, aki a 37-es út szélén kínálta szolgáltatásait. Az első ellenőrzést követően szabálysértési eljárás indult vele szemben. Pár nap múlva a rendőrök ugyanazon a helyen találták, s ekkor már szabálysértési őrizetbe vette őt a hatóság, és gyorsított eljárás keretében állt a bíróság elé. A taláros testület 30 nap elzárást szabott ki vele szemben.
A büntetés megkezdése előtt a notórius testmunkás újfent kiállt a megszokott helyére, ami újabb eljárást eredményezett, majd amint tehette megint kiállt az út szélére. A sorminta folytatódott, azaz a szabálysértési őrizet után ismételten a bíróság előtt felelt tettért, ekkor 45 nap elzárást könyvelhetett el. Az eredményt azzal nyugtázta, hogy visszatért szokott helyére, hogy megnyissa a prostitúciós forgóajtót. A test tettes végül a júniust 60 nap büntetés-végrehajtási intézetben történő szabadságvesztéssel zárta.
Információs háttér:Az elmúlt években a rendszeres ellenőrzések során sikerült jelentősen visszaszorítani a tiltott kéjelgők számát a megyében. A prostituáltak főként a turisztikai jelentőséggel bíró térségekben – így például: Miskolc, Mezőkövesd, Sárospatak – fordulnak elő nagyobb számban.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve nagy figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint azt megelőzően. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a megyében, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek