2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Összpontosult figyelem és védelem Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Összpontosult figyelem és védelem Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök napok óta kiemelt figyelmet fordítanak az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.  Az intézkedéseknek köszönhetően már több tucat ember életét mentették meg a járőrök. A rendőrök közbelépésének hiányában az elmúlt huszonnégy órában is számos problémát okozhatott volna a zord időjárás.

Egy 77 éves szikszói nyugdíjas férfi telefonált az Encsi Rendőrkapitányság ügyeletére, mondván tűzifája van, de betegsége okán nem tudja felhasogatni, és fél, hogy az éjszaka megfagy. Az információs „csatárlánc” során a kapitányság felvette a kapcsolatot a Szikszói Rendőrőrssel. Az őrsparancsnok értesítette a helyi polgármesteri hivatalt, így rövid időn belül megoldódott az idős férfi problémája. Az önkormányzat megbízottjai felhasogatták a fát a bácsi pedig be tudott gyújtani.

Miskolcon, kedden a hajnali órákban egy 76 éves idő asszony ment el otthonról, hálóingben. A járőrök szerencsére hamar rátaláltak a zavart nénire, így kórházba tudták őt szállítani, mielőtt még tragédia történhetett volna.

Miskolcon kedden délután fűtetlen otthonából szállítottak kórházba a járőrök egy rokkantnyugdíjas férfit, akit ennek köszönhetően sikerült ellátni és megóvni őt a kihűléstől. Akárcsak egy 56 éves hajléktalant, akit szintén rendőrök szállítottak Aszalóról a miskolci hajléktalan szállóra.

Az éjszakai órákban egy férfi menetelt Nyékládháza belterületén a 3-as számú főközlekedési úton. Az ellenőrzése során kiderült, hogy a 46 éves vattai férfi hazafelé tart, amihez még jó pár kilométert kellett volna megtennie a fagyban, így a vészhelyzet elkerülése érdekében a rendőrök otthonába szállították az éjféli gyalogost.

Kedden délután egy cseh állampolgárságú férfi a Gesztely és Újharangod közötti útszakaszon kisteherautójával lesodródott az úttestről. A sofőr nem sérült meg, de járművét nem tudta beindítani. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai már erősen átfázott állapotban találtak a férfira. Az intézkedés során a járművet és a férfit is a közeli településre szállították, illetve segítettek a sofőrnek, hogy munkaadójával fel tudja venni a kapcsolatot, így ezt a problémát is sikerült rövid idő alatt megoldani.

Információs háttér:

A tartósan hidegre fordult időjárás következtében megyénkben a rászorulókat, elesetteket, magányosan élőket, valamint a hajléktalanokat ismételten fenyegeti a kihűlés veszélye. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei a szélsőséges téli időjárási körülmények között is megfelelő szociális érzékenységgel közreműködnek a probléma megoldásában

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…