2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját

Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját

Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatójátŐrizetbe vette és hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját – közölte a BRFK szóvivője az MTI-vel. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását. Antalt kedden hallgatták ki gyanúsítottként a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében. A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt. A gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó megbízási szerződéseket kötött.

Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. A nap folyamán a gyanúsított budapesti lakásán házkutatást tartottak a nyomozók, melynek során tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos iratokat, valamint egy számítógépet foglaltak le.

A rendőrség tájékoztatása szerint a volt vezérigazgató kihallgatása során érdemi vallomást tett, azonban a gyanúsítás ellen panasszal élt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Fővárosi Főügyészségnek az előzetes letartóztatásának indítványozására.

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya kedden kora délután az MTI kérdésére egy sajtótájékoztatón azt mondta: reggel óta házkutatást tartanak a BKV székházában. Valamennyi, a közlekedési vállalat által kötött tanácsadói szerződést át kívánják nézni, mert nem kapták meg az összes dokumentumot. Ezzel kapcsolatban a BRFK kora este azt közölte: munkatársaik reggel 8 órától házkutatást tartanak a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. Budapest, VII., Akácfa utcai irodaházában.

Hozzátették: a folyamatban lévő nyomozás adatai alapján joggal feltételezhető, hogy a BKV-tól kért és megkapott iratok hiányosan kerültek a rendőrséghez, ezért indokolt a hiányzó iratok házkutatás során történő lefoglalása. Mint írták, a házkutatás eredményeként lefoglaltak több, különböző tanácsadói szerződéssel kapcsolatos, döntés-előkészítéssel összefüggő iratot. A házkutatás előreláthatólag az esti órákban fejeződik be. A BRFK megismételte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-nél történt valamennyi jogsértést teljes körben feltárják. Ezért továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek