2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját

Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját

Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatójátŐrizetbe vette és hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját – közölte a BRFK szóvivője az MTI-vel. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását. Antalt kedden hallgatták ki gyanúsítottként a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében. A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt. A gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó megbízási szerződéseket kötött.

Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. A nap folyamán a gyanúsított budapesti lakásán házkutatást tartottak a nyomozók, melynek során tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos iratokat, valamint egy számítógépet foglaltak le.

A rendőrség tájékoztatása szerint a volt vezérigazgató kihallgatása során érdemi vallomást tett, azonban a gyanúsítás ellen panasszal élt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Fővárosi Főügyészségnek az előzetes letartóztatásának indítványozására.

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya kedden kora délután az MTI kérdésére egy sajtótájékoztatón azt mondta: reggel óta házkutatást tartanak a BKV székházában. Valamennyi, a közlekedési vállalat által kötött tanácsadói szerződést át kívánják nézni, mert nem kapták meg az összes dokumentumot. Ezzel kapcsolatban a BRFK kora este azt közölte: munkatársaik reggel 8 órától házkutatást tartanak a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. Budapest, VII., Akácfa utcai irodaházában.

Hozzátették: a folyamatban lévő nyomozás adatai alapján joggal feltételezhető, hogy a BKV-tól kért és megkapott iratok hiányosan kerültek a rendőrséghez, ezért indokolt a hiányzó iratok házkutatás során történő lefoglalása. Mint írták, a házkutatás eredményeként lefoglaltak több, különböző tanácsadói szerződéssel kapcsolatos, döntés-előkészítéssel összefüggő iratot. A házkutatás előreláthatólag az esti órákban fejeződik be. A BRFK megismételte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-nél történt valamennyi jogsértést teljes körben feltárják. Ezért továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek