2024. 06. 29. szombat

Péter, Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettek
ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettek

ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettek

ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettekA múlt hét végi közúti akció során a rendőrök csaknem kilencezer embert ellenőriztek, közülük százhatvanheten voltak ittasak, ketten autóbuszt, hatvanan személyautót vezettek, kilencvennégyen kerékpáron ültek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője. Óberling József elmondta, hogy a május 7-9. közötti akciót a motorosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében szervezték. A három nap alatt 8.750 járművezetőt ellenőriztek. Az ittas vezetésen értek között két motoros és kilenc segédmotor-kerékpáros volt.

Ittas járművezetés miatt 55 jogosítványt vettek el. A következő országos közúti ellenőrzést május 28-30. között tartják.

Óberling József elmondta, hogy a hét végi ellenőrzésben kétezer rendőr, nyolcvan polgárőr, három vám- és pénzügyőr, két katasztrófavédelmi ellenőr és négy közlekedési ellenőr vett részt. Csaknem ezer gépkocsival és motorral járták az utakat, és mintegy kétszáz sebességmérő eszközt, illetve csaknem hétszáz elektronikus szondát „vetettek be”.

A főosztályvezető közlése szerint sok motorosnak nincs arra a kategóriára érvényes vezetői engedélye, amelyre felül, gyakran lépik túl a sebességhatárt, sokszor nem megfelelő a műszaki engedély, ritkán, de előfordul, hogy nem viselnek bukósisakot, illetve, azt nem csatolják be. Sokan úgy próbálnak meg kibújni a felelősségre vonás alól, hogy letakarják a jármű hatósági jelzését – tette hozzá.

Az év első négy hónapjában tíz motoros és három segédmotoros vesztette életét, 2009-ben ennél több, huszonhárom motoros és négy segédmotor-kerékpáros halt meg.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek