2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A sztárokat meggyőzte már a gépes pilates, de vajon neked is jó?

Az utóbbi időben számos influencernél láttad a közösségi médiában, hogy a pilates gépes változatát használják az edzéseik során, és nem igazán érted, hogy mitől is lett ilyen felkapott ez a mozgásforma?

Akkor a mai cikkünk neked szól! Megismertetünk ugyanis benne a gépes pilates előnyeivel, illetve mutatunk egy olyan pilates gépet, amelyet érdemes lehet beszerezni az otthoni pilatesezéshez!

A gépes pilates előnyei

A pilates gép első ránézésre inkább tűnik egy középkori kínzóeszköznek, mint egy hatékony sporteszköznek. Lényegében egy emelvényből és a hozzá tartozó keretből áll, amelyen helyet kap egy csúszkáló hevederekkel, az ellenállás növelésére vagy csökkentésére alkalmas rugókkal, illetve csigákkal ellátott “kocsi”.

Ezen pedig a szőnyeges pilates mozdulatokhoz hasonló gyakorlatok kerülnek elvégzésre, annyi különbséggel, hogy a pántok tartása és húzása növeli az ellenállást, illetve fokozza az intenzitást.

Tehát a gépes pilates ugyanúgy fejleszti az egyensúlyodat, javítja a koordinációdat és a testtartásodat, illetve hajlékonyabbá tesz, viszont rugós ellenállással dolgozik, amelynek segítségével a gravitációt kizárva az ízületek és a gerinc túlterhelése nélkül dolgoztatja és erősíti az izomzatot. Természetesen ez állítható annak függvényében, hogy milyen nehézséggel szeretnéd az adott gyakorlatot elvégezni.

Mondhatjuk úgy is, hogy a gépes pilates keretezi, szabályozza a mozgást, ami garanciát jelent arra, hogy minden gyakorlat helyesen lesz kivitelezve, és a sérülésektől sem kell tartani.

Egy pilates gép otthonra

Ha nincs időd pilates stúdióba járni, akkor célszerű beszerezned otthonra a TMS Pilates pilates gépei közül a Home Reformert, amelynek a neve is mutatja, hogy azért alkották meg, hogy a gépi pilates minden előnye otthon is elérhető legyen.

Ha attól tartanál, hogy zavarni fogod a használatával a család többi tagját, nem kell, mivel a dupla hurokkal ellátott fogantyúk és a fémmentes csatlakozók igazán csendessé varázsolják a reformeren végzett gyakorlatokat.

Ráadásul még a rögzítéséről sem kell külön gondoskodnod, hiszen a kihajtható és zárható lábakat használva önmagában is megáll a gép. Ne aggódj, nem fogsz elborulni vele!

Az pedig már csak hab a tortán, hogy könnyen és biztonságosan tárolható, akár állítva is, így nem fog értékes helyet elfoglalni a lakásban.

Eszköz haladóknak

Miután sikerült elsajátítanod a gépes pilates alapjait, érdemes lehet beruháznod egy Align-Pilates Combo Chair III-ba is, ami több funkciót nyújt, mint ezelőtt valaha.

Ha beillesztesz például egy A2-es ugródeszkát, kialakíthatsz egy magas hátú széket a lapocka megtámasztására. De a 4 fűzőlyukkal ellátott karedző tartozék is hozzáadható a szalagok vagy rugók rögzítéséhez. Sőt, még burkolt rugókat is használhatsz az egykaros edzéséhez. Jól hangzik, igaz? Próbáld ki te is!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…