2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • November 25. – A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja – Budapestre érkezett a Segélyszervezet figyelemfelhívó matrjoska babája!

November 25. – A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja – Budapestre érkezett a Segélyszervezet figyelemfelhívó matrjoska babája!


Ne tartsd magadban, ha bántanak!

Új krízisambulancia-hálózat segíti a kapcsolati erőszak áldozatait

 

Gyakran fordul elő, hogy a kapcsolati erőszak áldozatai megpróbálják fenntartani a látszatot, hogy boldogságban, szeretetben élnek, miközben valahol mélyen ez teljesen felemészti őket és szenvednek. Ezt a külső látszat és belső feszültség közötti ellentétet szimbolizálja az Ökumenikus Segélyszervezet figyelemfelhívó kampányának szimbóluma, egy óriás matrjoska baba, amely az összes olyan városban megjelent, ahol krízisambulancia nyílt, ráirányítva a figyelmet az elérhető segítségre.

Országszerte 7 krízisambulancia nyitotta meg kapuit a közelmúltban a kapcsolati erőszak veszélyeztetettjeinek és áldozatainak megsegítésére. Az EFOP-1.2.5-16 Biztos Menedék felhívás keretében, az Európai Unió támogatásával létrejött tanácsadó irodák elsődleges célja, hogy a szakemberek minél előbb hatékony segítséget nyújthassanak az érintetteknek, megelőzve így akár súlyos krízishelyzetek kialakulását is. A Miskolcon, Szolnokon, Orosházán, Budapesten, Devecseren, Mosonmagyaróváron és Kaposváron működő ingyenes tanácsadó szolgálatok azoknak szeretnének segíteni akár anonim módon, akik kapcsolatában jelen van a félelem, tehetetlenek párjuk agresszivitásával szemben, vagy többet szeretnének megtudni arról, hogy mit tehetnek, ha bántalmazói kapcsolatban élnek, de olyanoknak is, akik nem tudják, hogy normális-e egyáltalán az, ami a kapcsolatukon belül történik. A krízisambulanciákon szociális szakember, pszichológus és jogász segít feltérképezni, s adott esetben kilépni a bántalmazói helyzetből. A jelzőrendszer tagjai számára a tanácsadás mellett csoportos foglalkozásokat és tréningeket is szerveznek.

Amikor bántalmazásról beszélünk, a legtöbbeknek a fizikai vagy szexuális erőszak jut eszébe, pedig épp annyira lehet bántalmazás az érzelmi, a lelki erőszak vagy akár a másik fél anyagi zsarolása is. A baj sok esetben megelőzhető, ha az érintettek időben megtalálják a megfelelő fórumot, ahol bizalommal beszélhetnek problémáikról. A bántalmazó kapcsolatok nagy részében, a nők, férfiak, gyerekek és olykor az egész család őrzi a titkot, a valóságot, mely a színfalak mögött zajlik. A szeretet nem árt mottó azt üzeni: a kapcsolati erőszak semmilyen körülmények között nem elfogadható. Az egy hónapja indult szemléletformáló kampány az Embe ri Erőforrások Minisztériumával, az ellátórendszer más szereplőivel szoros együttműködésben zajlik. Elkötelezett vállalati partnereinek, a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Avon támogatásának köszönhetően pedig a segélyszervezet folyamatosan tudja javítani a szolgáltatások minőségét is.  A matrjoska babás kreatív kampány megalkotásával és kivitelezésével az ACG Reklámügynökséget bízta meg az Ökumenikus Segélyszervezet, a roadshow kivitelezésében pedig a BISTRO Reklámügynökség Kft. volt az együttműködő partner.

A konzultációk és szolgáltatások előre egyeztetett időpontban vehetők igénybe. A személyes segítségnyújtást jelentő krízisambulanciák mellett a Segélyszervezet új honlapot is indított. A www.aszeretetnemart.hu oldalon, a krízisambulanciák elérhetőségei mellett, továbbra is működik az elmúlt években nagy érdeklődéssel kísért online tanácsadó szolgáltatás, ahol az érintettek név nélkül kérdezhetnek a segélyszervezet szakértő munkatársaitól.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi. A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákb…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum