2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Nem volt ittas sofőr az okozók között

A rendőrök tavasszal is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére. De minden évszakban fontos intelem a közlekedőknek, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé és tartsák be a KRESZ szabályait.

A rendőrségi tapasztalatok szerint tavasszal a téli időszakhoz képest a közutak forgalma megnő, akárcsak a közúti ellenőrzéseké. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére. A megye útjain 2017. március 13-a és 19-e között 59 közúti közlekedési baleset történt. Kiemelendő, hogy ebből egy esetben sem volt ittas sofőr az okozó.

A járőrök az adott időszakban azonban 41 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek