2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Nem volt becsületes a becsüs

Nem volt becsületes a becsüs

Nem volt becsületes a becsüsTöbb mint másfél év alatt közel öt millió forinttal károsította meg cégét egy miskolci ékszer becsüs.

/illusztráció/

A Miskolci Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt indított eljárást egy miskolci nővel szemben. Az ékszer becsüs egy helyi zálogház alkalmazottjaként dolgozott és a megalapozott gyanú szerint 2008 nyarától úgymond „kettős könyvelést” végzett. Fiktív, általa kiállított zálogjegyekkel elsikkasztotta a vállalkozás bevételeinek egy részét. Hogy a törvénytelen pénzügyi tranzakcióit leplezni tudja több esetben bizsukat rakott a tasakokba az arany ékszerek helyett.

A Miskolci Rendőrkapitányságon tett gyanúsítottkénti kihallgatásán a becsüs elismerte tettét, amit játékszenvedélyének kielégítésével indokolt.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint „aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik sikkasztást követ el. A büntetés a bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a sikkasztást jelentős értékre követik el”.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek