2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Nem sikerült az ózdi testvérpár vagyonmentése

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV miskolci pénzügyi nyomozói egy ózdi testvérpárral szemben, akik kétszázötven millió forintot mentettek ki a cégükből. Várhatóan a teljes kár megtérül.

A testvérek által működtetett cég az építőiparban közműépítéssel foglalkozott. Miután egy nagyobb bírságot kaptak, a gyanú szerint a cég bedöntése mellett döntöttek, hiszen a társaság összes pénzét, kétszázötven millió forintot kivették a cégből osztalék és maguknak adott kölcsön címén. A kifizetések miatt cégük gazdálkodása veszteséges lett, tőke hiányában nem tudták fizetni kötelezettségeiket. A cég fizetésképtelenné vált, kétszázhúszmillió forintnyi adósággal csődbe ment. Mindeközben a cégben használt gépek, járművek átkerültek egy másik családtag nevén működő cégbe.

A felszámolási eljárás során nem működtek együtt a felszámolóval, iratanyagot, mérleget nem bocsátottak rendelkezésére, csak a NAV ellenőrzésére vitték be a kért könyvelést, amelyből kiderült a turpisságuk, és elindult a nyomozás.

Az okozott kár biztosítására a testvérpár tulajdonában álló húsz ingatlant zárolták. A zárolt vagyon előreláthatóan elegendő lesz a felszámolt cég hitelezőinek kifizetésére.

A pénzügyi nyomozók a testvérpárral szemben csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek