2021. 07. 30. péntek

Judit, Xénia
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

Nem sikerült az ózdi testvérpár vagyonmentése

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV miskolci pénzügyi nyomozói egy ózdi testvérpárral szemben, akik kétszázötven millió forintot mentettek ki a cégükből. Várhatóan a teljes kár megtérül.

A testvérek által működtetett cég az építőiparban közműépítéssel foglalkozott. Miután egy nagyobb bírságot kaptak, a gyanú szerint a cég bedöntése mellett döntöttek, hiszen a társaság összes pénzét, kétszázötven millió forintot kivették a cégből osztalék és maguknak adott kölcsön címén. A kifizetések miatt cégük gazdálkodása veszteséges lett, tőke hiányában nem tudták fizetni kötelezettségeiket. A cég fizetésképtelenné vált, kétszázhúszmillió forintnyi adósággal csődbe ment. Mindeközben a cégben használt gépek, járművek átkerültek egy másik családtag nevén működő cégbe.

A felszámolási eljárás során nem működtek együtt a felszámolóval, iratanyagot, mérleget nem bocsátottak rendelkezésére, csak a NAV ellenőrzésére vitték be a kért könyvelést, amelyből kiderült a turpisságuk, és elindult a nyomozás.

Az okozott kár biztosítására a testvérpár tulajdonában álló húsz ingatlant zárolták. A zárolt vagyon előreláthatóan elegendő lesz a felszámolt cég hitelezőinek kifizetésére.

A pénzügyi nyomozók a testvérpárral szemben csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi. A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákb…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…

További cikkek

Libamájkrém leves hozzávalók: 15 dkg libamáj, tejszín, 2 cikk fokhagyma, étkezési keményítő, pattogatott kukorica, őrölt fehér bors…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum