2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Elfogás csokor a rendőröktől

Negatív drogtesztek – TISPOL akció eredményei

Negatív drogtesztek - TISPOL akció eredményeiBorsod-Abaúj-Zemplén megyében a 2009. december 10-11-12-én megtartott elsősorban az ittas és bódult állapotban történő járművezetés megakadályozására irányuló akcióban a rendőrség csaknem 1500 közlekedőt vont ellenőrzés alá.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az ellenőrzések elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra és a ki-, illetve bevezető útszakaszokra terjedtek ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a B-A-Z Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály vett részt.

 

A megtartott akció eredményeként

● 69 gépjárművezetővel szemben, mintegy 500 ezer forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot,

● további 171 autóssal szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, többek között a sebesség túllépése, a biztonsági öv használatának mellőzése vagy éppen vezetés közbeni és kézben tartott mobiltelefonálás miatt,

● Egyéb közlekedésrendészeti kihágások miatt 41 sofőrnek kell szabálysértési feljelentéssel számolnia,

● Alkoholos befolyásoltság alatt 11-en vezettek, de csak öttől tudták elvenni a helyszínen a jogosítványt. A többiek nem tartották maguknál, így velük szemben a jogosítvány elvétele mellett újabb szabálysértési eljárás indult.

● Négy esetben merült fel annak a gyanúja, hogy a jármű vezetője valamilyen kábítószert fogyasztott volna, de a gyorsteszt mindegyiküknél negatív eredményt mutatott.

Összességében az akció igazolta a hozzá fűzött várakozásokat, tapasztalatai alapján egyértelműen eredményesnek mondható. A végrehajtott ellenőrzés elősegítette az elérni kívánt célt: a jogsértések visszaszorítását és a közlekedésbiztonság javítását.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek