2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Mikulás napi gyalogos-autós rendőrségi akció

A gyalogosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával „Mikulás napi gyalogos-autós ellenőrzést” hajt végre a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságosabbá tétele, illetve a gyalogosok fokozottabb védelmének érdekében.

Az akció ideje:  2011. december 6. Mikulás napja (kedd) 11.00 – 14.00 óra

Helyszínek:

– Miskolc Szentpáli út és Régiposta út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos átkelőhely

– Miskolc Szeles utcán lévő gyalogos- átkelőhelyek

A sajtó munkatársait programunkra ezúton tisztelettel meghívjuk és a Miskolc Szentpáli út és Régiposta út kereszteződésében lévő kijelölt  gyalogos-átkelőhelynél 11.00 órakor várjuk.

A helyszínen Lasztóczi Péter r. alezredes, az MRFK Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyilatkozik, illetve vágóképek készíthetőek.

Az ellenőrzés során a szabályosan közlekedő gyalogosoknak és járművezetőknek a „Télapó” csokoládé mikulást, a „rosszalkodóknak”, szabálytalan közlekedőknek pedig virgácsot ad át.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjainak baleseti statisztikáját tekintve – az év eddig eltelt időszakában – a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma kedvezően alakult. 11 %-kal csökkent a balesetek száma, 8,8 %-kal kevesebben sérültek meg az utakon, mint tavaly ilyenkor.

Örvendetes tény, hogy a halálos kimenetelű balesetek terén 26 %-kal sikerült javítani az eddig is javuló eredményeket. (Mindösszesen 29 halállal végződő tragédia történt a tavalyi 39-cel szemben!)

Sajnálatos azonban, hogy stagnálás, illetve némely időszakban kis mértékű emelkedés tapasztalható a gyalogosok által okozott balesetek számában (52 eset 2010. és 2011. évben is), valamint több olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, gyalogos elütéssel, ahol a jármű vezetője volt az okozó, a gyalogos pedig részes volt.     

A balesetek okai elsődlegesen az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása, minek következtében a járművezetők nem biztosítottak áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó gyalogosok részére.

Továbbra is problémát jelent azonban a gyalogosok figyelmetlen, gyakran „nemtörődöm” magatartása, közlekedése az utakon, és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken is.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…
Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…