2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Mentőötlet – Segítséget kértek a támadók

Négyen támadtak rá két fiatalemberre Miskolcon. A támadók segítséget kértek, amin végül rajta vesztettek.

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást három csenyétei és egy felsődobszai fiatalemberrel szemben. Az eljárás adatai szerint szeptember 14-én a késő esti órákban négyen rátámadtak két miskolci fiatalemberre. A négy elkövető bántalmazta az áldozatokat, majd egyikük kitépett egy ezüst nyakláncot az egyik sértettet nyakából.

A védekezésre kényszerülő sértettek a támadók elmenekülése után értesítették a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletét. A megadott helyszínre azonnal megérkező járőröknek feltűnt a közelben parkoló mentőautó. A leleményes rendőr benézett a mentőautóba, ahol azt látta, amint az elkövetők bent ülnek a járműben, és egyiküket ellátják. Mint kiderült a támadók kérték a mentőszolgálat segítségét. A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat még az elkövetés napján.
Információs háttér:
Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Amennyiben a rablást csoportosan követik el a büntetőtörvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye.

A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez. A társaival szemlátomást egyetértő pszichikai bűnsegéd jelenlétével a sértettre bénító, a tettesre bátorító hatást gyakorol.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek