2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Megadta telefonszámát a miskolci rabló

A bűncselekmény előtt telefonszámot cserélt áldozatával egy miskolci rabló. A rendőrség elfogta a támadót.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 33 éves miskolci férfival szemben, akit a hatóság szeptember 15-én vett bűnügyi őrizetbe. A nyomozás adatai szerint szeptember 12-én két férfi italozott egy miskolci „férfimegőrzőben”, majd telefonszámot is cseréltek egymással.
A későbbi sértettet miután haza indult útközben korábbi cimborája bántalmazta, és elvette a nála lévő értékeket készpénzt, mobiltelefont, illetve egy szatyornyi élelmiszert.
A Miskolci Rendőrkapitányság a rendelkezésére álló információk alapján elfogta a támadót, akit bűnügyi őrizetbe vett, egyben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.
Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek