2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Megrögzött bringás

Megrögzött bringás

Megrögzött bringásTegnap egy „kerékpár-specialista” és egy besurranó is megtudhatta milyen belülről a Miskolci Rendőrkapitányság fogdája.

Őrizetben a belvárosi bringák réme

 

/illusztráció/

Egy a Miskolci Városi Bíróság előtt lerögzített kerékpárt tulajdonított el a napokban L.D. 36 éves csenyétei lakos, elvágva annak rögzítő láncát. A rendőrök további 7 rendbeli, húszezertől háromszázezer forint értékkel bíró bringa-elkötéssel gyanúsítják a kerékpár”specialistát”, aki korábban már 18 esetben állt bíróság előtt. L.D-t a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai tegnap délelőtt lopás megalapozott gyanúja miatt vették bűnügyi őrizetbe.

Óvjuk értékeinket a besurranóktól!

Egy óra elteltével ugyancsak őrizetbe vették a miskolci rendőrök azt a 16 éves miskolci fiatalkorú fiút is, aki tegnap délután Miskolc egyik családi házába, annak nyitott kapuján, illetve a bejárati ajtón bemenve eltulajdonította a tulajdonos készpénzét és mobiltelefonját. Az elkövető a lopással mintegy másfélszázezer forintnyi kárt okozott az ottlakónak.

Információs háttér – ajánlások a besurranásos lopások megelőzésére:

A besurranásos lopásokat jellemzően éjszaka követik el, de természetesen nappal is előfordulnak, elsősorban családi házaknál és földszinti lakásoknál. Célszerű rácsot felszerelni a földszinti ablakokra, a bejárati ajtót pedig zárva tartani. Az értékeket ne hagyják elől, zárják el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba! Ha rajtakapnak egy besurranó tolvajt, a helyzetet mérlegelve gondolják át, hogy szembeszállnak-e vele. Ha az kockázatosnak ígérkezik, ne tegyék: adott esetben az is sokat segíthet a nyomozóhatóságnak ha a bejelentés mihamarabbi megtétele során a jó személy-, gépjármű- illetve menekülési útvonal leírást adnak az elkövető(k)ről a rendőrségnek.


A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek