2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

„Megoldották azt a feladatot, amire nem volt reális esély”

Köszönet az életmentő miskolci rendőröknek.

Mint arról korábban beszámoltunk 2014. május 12-én éjfél után érkezett bejelentés egy miskolci idős asszonytól, hogy 73 éves férje előző nap kirándulni és gombázni indult a Bükki Szinva forrás felett található erdős területre, azonban onnan nem érkezett haza és a szélsőségesre fordult időjárási viszonyok – erős esőzés – miatt nagyon aggódik érte.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztályának munkatársai a Tevékenység-irányítási Központtal összehangoltan azonnal megkezdték az idős eltűnt személy felkutatását, amely eredményeként a kora hajnali órákban, 4 óra előtt nem sokkal egy elhanyagolt erdészeti úton megtalálták a férfit.

Az idős úr háláját egy köszönőlevélben fejezte ki a felkutatásában résztvevő rendőröknek, amelyben elmondta, hogy rendszeres természetjáró, amelynek során több külföldi hegyet is megmászott már, de ilyen nehéz helyzetbe ritkán került, mint most.

Elmondása szerint a rendőrök általi megtalálásakor olyan biztonságot jelentő, boldog érzés fogta el, amely mindenképpen arra ösztönözte, hogy köszönetét írásban is kifejezze.

„…Köszönet a kapitányságnak, azoknak, akik szívvel és lélekkel, több órás erőfeszítéssel, remek szervezéssel, meglepő találékonysággal, az én szerencsémre, a szerény kommunikációs lehetőségeket rendkívül zavaró időjárási viszonyok között is megoldották azt a feladatot, amire reális esély nem is volt. Felhőszakadással járó pokoli viharban, szakadatlanul zuhogó esőben, erdőt szaggató, csontig hatoló hideg, viharos szélben, bőrig ázva, zúgó saras patakká változott hegyi terepen, a koromfekete semmi világában, lámpa nélkül botorkálva, nyolc órás pokoli kínlódás után pillantottam meg a keresőlámpa fényét.

Ezt a biztonságot jelentő boldog érzést kevesen ismerhetik. Köszönöm. …” 

Az eltűnt, de megtalált idős úr, mivel természetjárásai során rendszeresen filmez – mint ahogy a megyei rendőrfőkapitánynak írt levelében fogalmaz – az elmaradt kézfogás gyanánt e filmekből szedett össze egy csokrot a nehéz helyzetében segítségére lévő rendőröknek.

 

Fotók: Részletek a szerző „Viharos éjszaka a Bükkben” c. filmjéből

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…