2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Megköszönték a rendőröknek a közúti ellenőrzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében!

Megköszönték a rendőröknek a közúti ellenőrzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében!

Ketten biztosan örültek annak, hogy a rendőrök közúti ellenőrzést tartottak az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán.

Átfogó közúti ellenőrzést hajtottak végre 2020. július 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai az M3-as autópálya megyei szakaszán. Az ellenőrzéssorozat közben a rendőrök két kerékcsérénél is segítséget nyújtottak a bajba jutott autósoknak, akik megköszönték a hatósági közreműködést.

Az Autópálya Alosztály munkatársai a balesetek megelőzése és a közlekedési szabályokat megszegő gépjárművezetők kiszűrése érdekében tartottak közúti ellenőrzést az M3-as autópályán. A járőrök a nap folyamán 40 ellenőrzés során szabtak ki szankciót az érintett sofőrökkel szemben.

Az ellenőrzéssorozat eredményeként a rendőrök többek között a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt hat esetben indítottak közigazgatási hatósági eljárást. Kilenc, nehéz tehergépjármű sofőrjével szemben az előzési tilalom megszegése miatt helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, továbbá hat esetben a követési távolság be nem tartása miatt. Négy autós a kézben tartott mobiltelefon használata miatt kapott bírságot, továbbá hatan a lejárt műszaki érvényesség, illetve egy férfi az olvashatatlan hatósági jelzés miatt.

A rendőrök két alkalommal nyújtottak segítséget műszaki hiba miatt bajba jutott autósnak. Az egyenruhások a defektes kerékabroncsok cseréjénél működtek közre.
kerékcsere

A nyári időszak hátralévő időszakában is számíthatnak az autósok a közlekedésbiztonságát elősegítő hatósági ellenőrzésekre az M3-as autópályán. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy az utak biztonságáért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…