2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Megállapodás keretében

Megállapodás keretében

Megállapodás keretében A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság számára igen nagy jelentőséggel bír, hogy az áldozattá válás szempontjából leginkább veszélyeztetett csoportok minél nagyobb védelemben részesüljenek. A feladat eredményes kezelése érdekében 2010. február 16-án együttműködési megállapodást kötöttek – többek között – a Mozgáskorlátozottak és Egészségkárosodottak Egyesületével.

A megállapodás keretében Soltész Gábor, az egyesület elnöke tájékoztató jellegű előadás megtartására kérte fel Dr. Kalapos István r. alezredest, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjét.

A kapitányságvezető örömmel fogadta a meghívást és május 21-én széleskörű tájékoztatást adott a tagok részére.

Az előadáson elhangzott a 2009-es év értékelése, valamint összevetése az idei helyzetképpel. A rendőrkapitányság vezetője a lelkes hallgatóság elé tárta a bűnügyi statisztika pozitív változásait, a betöréses lopások számának csökkenését, továbbá ismertette azt az oldalt is, amelyre nagyobb figyelemmel kell lennünk.

Sajnos megnövekedett a fiatalok egymás irányában megnyilvánuló agressziója, amelyet a legtöbb esetben a mértéktelen alkohol, illetve kábítószerek fogyasztása vált ki.

Az előadó arra kérte a jelenlévőket, hogy ők is figyeljenek gyermekeikre, unokáikra, vagy a környezetükben élő többi fiatalra annak érdekében, hogy ezen cselekmények megelőzhetőek legyenek.

Az egyesület részéről felvetődő téma volt a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeinek jogosulatlan használata. A rendőrkapitány biztosította az érintetteket arról, hogy a rendőrök visszatérően ellenőrizik a parkolóhelyeket, valamint kérte az egyesület tagjaitól, hogy gyanús körülmény észlelése esetén rögtön értesítsék a kapitányságot.

Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy sose próbáljanak önállóan megoldani konfliktushelyzeteket, hiszen fizikai állapotukból kifolyólag kiszolgáltatott helyzetben lehetnek a jogsértőkkel szemben.

Az egyesület tagjai nagy érdeklődéssel hallgatták a kapitányságvezető előadását, mely végén köszönetüket fejezték ki a részletes tájékoztatásért.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek