2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Támogatják a hiányszakmákat- több mint fél milliárddal

Támogatják a hiányszakmákat- több mint fél milliárddal

Támogatják a hiányszakmákat- több mint fél milliárddalDecentralizált források felhasználásáról döntött szerdai ülésén az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság (RFKB). A felosztásra váró összeg több mint félmilliárd – 544 millió – forint volt, ez a 2008-as érték fele, ugyanakkor tavaly nem állt rendelkezésre forrás pályáztatásra. A pályázat kiírásánál kiemelt cél volt, hogy a gyakorlati képzések fejlesztését szolgálják.
Bihall Tamás, az RFKB elnöke elmondta, a rendelkezésre álló összegből 528,9 millió forintot ítéltek oda intézményeknek és gazdálkodó szervezeteknek. A szigorú pályázati feltételek miatt – nem volt lehetőség hiánypótlásra – a beérkezett pályázatok közel egyharmada érvénytelen volt, – sajnos köztük miskolci TISZK is volt – így 15 millió forint marad a központi büdzsében. Ezen a jövőben lehet, hogy változtatnak. A fennmaradó összegről az a döntés született, – 11-9 – szavazati arányban hogy etikai okok miatt a már kizárt tervezetek közt nem osztják szét a maradék keretet.

A decentralizált forrásokból 66 gazdálkodó szervezet (354,3 millió forint) és 13 intézmény részesült (174,6 millió forint), melyet eszközfejlesztésre használhatnak fel. Több mint hétezer kétszáz  tanulót érint a szakképzés fejlesztése.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiugró eredményt könyvelhet el, mert 46 nyertes pályázatot tudhat magáénak, míg Nógrád az ellenpólus, hiszen csak öt győztes pályázata volt. A nyertes pályázókkal június 30-iig megkötik a szerződéseket, és a nyáron a pályázati forráshoz is hozzájutnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…