2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Már az új törvény alapján felelhet tettéért a fatolvaj

Az új Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján 2013. július 1-jét követően az erdőből jogellenesen történő fa kivágása és eltulajdonítása – értékhatártól függetlenül – bűncselekménynek minősül.
Erdőben jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrs körzeti megbízottainak felderítése alapján.

 A járőröző rendőrök Arló egyik lakóházának udvaránál frissen kivágott tűzifát láttak 2013. július 1-jén, melyen még a zöld, leveles ágak is rajta voltak.

A tulajdonost, a 23 éves helyi V. Károlyt a rendőrök kérdőre vonták a fa eredetére vonatkozóan. A férfi a rendőrök kérdéseire elismerte a lopás tényét és megnevezte az erdőterületet is, ahonnan aznap a hajnali órákban engedély nélkül kivágta, majd eltulajdonította a fát.  A helyszíni intézkedés alkalmával a rendőrök a tüzelőt lefoglalták.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek