2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Majd’ ezer óra a bűnmegelőzésért

Diákrendőrök is vigyázták az ózdi standot.
Az elmúlt években nyaranta „diákrendőrök” is járőröztek az Ózdi Strandfürdő és Kemping területén. Tevékenységüknek is köszönhetően az idén, a már hetedik évét ünneplő „Diákok a biztonságért” akció időtartama alatt mindössze egy strandon elkövetett bűncselekményről érkezett bejelentés az Ózdi Rendőrkapitányságra.

 A helyi strand területén elkövetett lopások visszaszorítása és megelőzése érdekében még 2006. nyarán az Ózdi Rendőrkapitányság együttműködési megállapodást kötött a putnoki Serényi Béla Gimnáziummal, az ózdi József Attila Gimnáziummal, a strandot üzemeltető Ózd Városi Vízművel és az Ózdi Városi Polgármesteri Hivatallal és életre hívták a „Diákok a biztonságért” akciót.

Az akkor kitűzött cél az elmúlt évek alatt is aktuális maradt: garantálni a strandolók vagyonbiztonságát az általános prevenció eszközeivel. Ennek érdekében rendőri koordinációval a putnoki Serényi Gimnázium rendvédelmi tagozatos diákjai az ózdi József Attila Gimnázium hallatóival együtt gyalogos „járőrszolgálatot” láttak el a strandfürdő területén, mely során – a gyanús személyek kiszűrése mellett – bűnmegelőzési jellegű szórólapokat helyeztek el az őrizetlenül hagyott csomagokon. Sok esetben emellett még meg is keresték az őrizetlenül hagyott értékek tulajdonosait és felhívták figyelmüket annak fontosságára, hogy az értékekre mindig vigyázzon valaki a strandolók közül, mert a tolvajok „munkáját” csak így, a pihenni vágyók hatékony segítségével lehet teljesen ellehetetleníteni.

Az akcióban résztvevő diákok 2013 nyarán összesen 959 óra időtartamban végeztek bűnmegelőzési feladatokat. Némelyek már negyedik alkalommal vettek részt a programban. Kovács Bence például a tőle megszokott lelkesedéssel több, mint 106 órát járőrözött. Társai Csehkis Dalma, Vincze Martin, Csépányi Dávid, Magyar Ádám is kiemelkedően teljesítettek, négyen együtt 300 óránál is többet fordítottak az ózdi strand biztonságának megőrzésére.

 

Ózd Város alpolgármestere, Obbágy Csaba és az Ózdi Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója, Bíró Ferenc az Ózdi Rendőrkapitányságon tartott programzáró rendezvényen dr. Varga László r. alezredes, kapitányságvezető jelenlétében értékes tárgyjutalmakat adtak át és köszönték meg a diákok hatékony és áldozatos munkáját.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…