2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújulnak a hidak Miskolcon

KÖZLEMÉNY
A miskolci Árok utcai közúti híd rekonstrukciós munkálatainak megkezdése után, a jövő héten, várhatóan kedden, megkezdődik a lillafüredi autóbusz végállomás közúti hídjának felújítása is.
Holnap, azaz  2013. 08. 30-án 9.00 órakor adják át a kivitelezőnek a munkaterületet.  A rekonstrukció során kicserélik a szigetelést, helyrehozzák a korlátokat, a járdákat, amelyeket sóvédelemmel is ellátnak majd, de helyreállítják a mederburkolatot is. A munkálatok idején félpályás útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Mint arról korábban már hírt adtunk, 2007-ben felmérés készült a miskolci hidak állapotáról, a vizsgálatok szerint ezek közel negyede rendkívül rossz állapotban van. A feltárt műszaki állapot arra vezethető vissza, hogy a hidakon – korlátfestéseken, illetve kisebb javításokon kívül – gyakorlatilag megépülésük óta nem történt átfogó rekonstrukció.

A Miskolci Polgármesteri Hivatal Beruházási és Városüzemeltetési Osztálya  a Nagyváthy János úti közúti hidat, a Lillafüred autóbusz végállomás közúti hídját, valamint az Árok utcai közúti hidat javasolta felújításra. A munkákra  53 millió forintot különítettek el.
Tekintettel az iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalomra,a Nagyváthy úti közúti híd felújítását 2014 év tavaszára halasztják.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…