2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Lőfegyverhasználatra volt szükség

Rendőrök mentették meg egy mezőkeresztesi idős férfi életét, akit magából kivetkőzött fia egy kézikapával bántalmazott. A járőrök a 44 éves fiút gázspray, figyelmeztető-, majd célzott lövés leadásával tudták csak megfékezni.
A miskolci 112-es Hívásfogadó Központba 2014. június 24-én 11 óra 54 perckor segélykérő telefonhívás érkezett. Egy mezőkeresztesi lakos kért rendőri intézkedést, mert utcájukban 72 éves szomszédját előzetes szóváltást követően annak magából kivetkőzött 44 éves fia egy kézikapával bántalmazta.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Mezőkeresztesi Rendőrőrs járőrei 6 perc alatt kiérkeztek a helyszínre. Miután a támadó a rendőri felszólításnak nem engedelmeskedve a kapával a járőrökre támadt, az egyenruhások az arányosság követelményét betartva gázsprayt, majd lőfegyvert alkalmaztak a magából kivetkőzött, felbőszült férfivel szemben.

A rendőrök a rájuk támadó – figyelmeztető lövéstől sem hátráló – felnőtt férfit a lábára leadott célzott lövéssel fékezték meg. A bántalmazott, később kórházba szállított szülőnek csak a járőrök helytállása eredményeként sikerült megmenekülnie.

A lábsérülést szenvedett, kórházba szállított támadóval szemben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek