2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Közlekedési akciók polgárőrökkel

A tiszaújvárosi rendőrök és polgárőrök közösen végeznek közúti ellenőrzéseket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén.
Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott feladattervnek megfelelően 2014. május hónaptól folyamatosan tart a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság célirányos fokozott közúti ellenőrzéseket a személyi sérüléses balesetek megelőzése, azok súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Az ellenőrzésekből – a már több éves kiváló munkakapcsolatból adódóan – a polgárőrség is kiveszi a részét.

Így volt ez 2014. június 21-22-én is, amikor is két egymást követő napon segítették a rendőrök éjszakai forgalomellenőrző tevékenységét munkájukkal elsősorban Tiszaújváros területén a polgárőrség tagjai.

A polgárőrök támogatásával nagyobb létszámmal, demonstratívan, illetve egy rendőr egy polgárőr párosítással, több ellenőrző csoportot létrehozva, jóval hatékonyabban, egyszerre nagyobb területet  lefedve valósult meg az akció.

A két nap eredményei magukért beszélnek, mely során két elfogatóparanccsal körözött személyt sikerült kézre keríteni és további 9 főt előállítani. Az ittasság ellenőrzések során a rendőrök összesen 116 esetben alkalmaztak alkoholszondát a járművezetőkkel szemben, melyből 6 kerékpáros esetében lett pozitív az eredmény. További 8 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 16 fővel szemben helyszíni bírságot, illetve 7 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 8 közlekedő figyelmeztetéssel „úszta meg” az általa elkövetett kisebb súlyú szabályszegést.

A rendőrök és polgárőrök közös ellenőrzési a nyár folyamán tovább folytatódnak a balesetek megelőzése, az ittas vezetők kiszűrése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…