2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Közlekedési akciók polgárőrökkel

A tiszaújvárosi rendőrök és polgárőrök közösen végeznek közúti ellenőrzéseket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén.
Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott feladattervnek megfelelően 2014. május hónaptól folyamatosan tart a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság célirányos fokozott közúti ellenőrzéseket a személyi sérüléses balesetek megelőzése, azok súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Az ellenőrzésekből – a már több éves kiváló munkakapcsolatból adódóan – a polgárőrség is kiveszi a részét.

Így volt ez 2014. június 21-22-én is, amikor is két egymást követő napon segítették a rendőrök éjszakai forgalomellenőrző tevékenységét munkájukkal elsősorban Tiszaújváros területén a polgárőrség tagjai.

A polgárőrök támogatásával nagyobb létszámmal, demonstratívan, illetve egy rendőr egy polgárőr párosítással, több ellenőrző csoportot létrehozva, jóval hatékonyabban, egyszerre nagyobb területet  lefedve valósult meg az akció.

A két nap eredményei magukért beszélnek, mely során két elfogatóparanccsal körözött személyt sikerült kézre keríteni és további 9 főt előállítani. Az ittasság ellenőrzések során a rendőrök összesen 116 esetben alkalmaztak alkoholszondát a járművezetőkkel szemben, melyből 6 kerékpáros esetében lett pozitív az eredmény. További 8 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 16 fővel szemben helyszíni bírságot, illetve 7 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 8 közlekedő figyelmeztetéssel „úszta meg” az általa elkövetett kisebb súlyú szabályszegést.

A rendőrök és polgárőrök közös ellenőrzési a nyár folyamán tovább folytatódnak a balesetek megelőzése, az ittas vezetők kiszűrése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek