2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Lezárt ügyek: Visszatérő rabló – videóval

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a támadóval szemben, aki egy kazincbarcikai férfit kétszer is kirabolt.

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság B. Richárd 24 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Kazincbarcikán, az Alsóvárosi körúton 2014. október 9-én 19 óra után alkalmi ismerősét annak lakásában bántalmazta, majd elvette a sértett alig két ezer forintját, illetve „hifi tornyát” a hozzá tartozó hangfalakkal együtt. A támadó két nap múlva újfent kirabolta áldozatát, ekkor ruhaneműket és egyéb használati tárgyakat vitt el az ingatlanból, egyben ismét megfenyegette az 54 éves férfit, ha bárkinek említést tesz a történtekről, elvágja a torkát. Harmadízben a terhelt megint megjelent a sértettnél, ekkor leszerelte a lakóépület ajtajáról a zárat majd azzal együtt távozott.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a nyomozók azonosították majd 2014. október 14-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Richárdot. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett férfinak előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2014. november 16-án elrendelt, majd a nyomozás tartama alatt mindvégig meghosszabbított.

Az ügyben folytatott nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek