2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A köztartozásmentes adózói adatbázis előnyei

Az adózók kényelmét szolgálja a köztartozásmentes adózói adatbázis, ugyanis ha az adózó szerepel a KOMA adatbázisban, a tartozásmentességet vizsgáló szerv köteles azt elfogadni, így nem kell adóigazolást kérnie.

A köztartozásmentes adózói adatbázis, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu) közzétett, az adózó nevét, elnevezését, adószámát tartalmazó nyilvántartás. A NAV az adatbázis adatait minden hónap 10-én frissíti. A nyilvántartásba visszamenőleg felkerülni, illetve onnan visszamenőleg kikerülni nem lehet. Az adatbázist havonta archiválják, így évekkel később is lekérdezhető. A lista nyilvános, bárki számára elérhető előzetes azonosítás nélkül.

A közúti fuvarozás esetében mentesülhet a biztosítékadási kötelezettség alól az a társaság, amely – egyéb feltételek mellett – szerepel a KOMA adatbázisban.

A nyilvántartásba vételre vonatkozó kérelem – a KOMA elnevezésű adatlap – illetékmentesen, kizárólag elektronikus úton nyújtható be az ügyfélkapun keresztül (www.magyarorszag.hu).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…