2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Lezárt ügyek: Emberölés Hejőszalontán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal élt a tavaly márciusban Hejőszalontán történt emberölés ügyében.

A rendőrség 2011. március 22-én indított nyomozást, mert egy 50 éves hejőszalontai asszonyt lakásában olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a helyszínen életét vesztette.

A forrónyomos intézkedések során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a hatóság szinte órák alatt megállapította, hogy az áldozattal közös ingatlanon élő fiatal férfi ismerőse megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, míg két társa egy férfi és egy nő pedig bűnpártolással.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás lezárásaként a gyanúsítottal szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, míg két társával szemben bűnpártolás miatt vádemelési javaslattal élt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség felé.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Emberölés: „Aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést

a) előre kitervelten,

b) nyereségvágyból vagy

c) más aljas indokból, illetőleg célból,

d) különös kegyetlenséggel,

e) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt, illetőleg emiatt, közfeladatot ellátó személy ellen, e feladatának teljesítése során, továbbá a hivatalos, a külföldi hivatalos vagy a közfeladatot ellátó személy támogatására vagy védelmére kelt személy ellen,

f) több emberen,

g) sok ember életét veszélyeztetve,

h) különös visszaesőként,

i) tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen,

j) védekezésre képtelen személy sérelmére

követik el”.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…

További cikkek