2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Lezárt ügyek: Előzetesben a kurityáni rablók

A nyomozás eredményeként a rendőrség elfogta és bűnügyi őrizetbe vette azokat a rablókat, akik kurityáni otthonában támadtak rá egy idős férfire. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indított eljárást 2011. július 7-én. A nagy erőkkel megindult nyomozás adatai alapján egy kurityáni lakóházba az éjszakai órákban, az akkor még ismeretlen elkövetők behatoltak. A 73 éves egyedül élő férfi felébredt a zajra, átment a másik helységbe, ahol a maszkot viselő alakok, elemlámpák fényénél éppen kutattak. Az idős férfit egy teleszkópos fémbottal azonnal ütlegelni kezdték és pénzt követeltek tőle. A földre került sértettet a zsákmánnyal menekülő támadók magára hagyták. Az idős férfi a bántalmazás során maradandó sérüléseket szenvedett.

A mintegy fél éves mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként 2012. február elején a rendőrök beazonosították és elfogták a rablókat. A 21 éves B. József, a 25 éves P. Gergő és a 31 éves V. Sándor megalapozottan gyanúsítható jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények elkövetésével. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette az elkövetőket, egyben előterjesztésére, ügyészi indítványra a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben indított nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő részére 2011. július 14-én 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amit ezúton visszavon.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek