2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lezárt ügyek: Borsodnádasdon buktak le a cukros csalók

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében vásárolt összesen 2.600 kilogramm összsúlyban kristálycukrot különböző üzletekben az a két férfi, akik hamis étkezési utalványokkal fizettek. Borsodnádasdon azonban szemfülesek voltak az üzlet dolgozói és miután észrevették, hogy a csalók egyike hamis ezer forintos címletű utalvánnyal fizetett, azonnal értesítették a rendőrséget. A Borsodnádasdi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően elfogták az üzletben vásárló és az üzlet előtt kristálycukorral megrakott furgonban várakozó elkövetőket.

A nyomozás adatai alapján a két nógrádi gyanúsított még 2011 augusztusában majdnem 40 boltban vásárolt a hamis utalványokkal, így összesen 16 üzlet illetve kereskedelmi üzletlánc sérelmére követtek el bűncselekményt. A lakásukon tartott házkutatás során az általuk „vásárolt” kristálycukor túlnyomó részét a rendőrség lefoglalta, így a bűncselekménnyel okozott kár nagy hányada megtérült.

Minden esetben hamis 1.000 forintos címletű étkezési utalvánnyal fizettek. Az általuk használt étkezési utalványoknak ugyanaz volt az első 20 karaktere és minden esetben 20.000 forint alatt vásároltak a hamis étkezési utalványokkal és főként kristálycukrot. Más egyebet csak azért vettek, hogy a fizetés végösszegét felkerekítsék, hogy az 1.000 forintos címletű étkezési utalványt fel tudják használni.

Az ügyet az Ózdi Rendőrkapitányság 16 rendbeli csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…