2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 430 HUF

Lezárt ügyek: Ármány és szerelem Ózdon

Hátsó szándékkal csábította el azt a fiatal lányt a későbbi gyanúsított, aki tehetős családból való párt akart választani magának, majd később megszerezni a vagyonát és gondtalanul élni a szakítás után.

Befejezte az ügy vizsgálatát az Ózdi Rendőrkapitányság azzal a két borsodnádasdi férfival szemben, aki egy helyi családi házból többmillió forint készpénzt elloptak.

Az eljárás során nem mindennapi részletekre derült fény a jelentős értékre elkövetett lopás bűntett vizsgálata során. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak egyike, egy 19 éves férfi előre eltervezetten egy közösségi média felületén megismerkedett 2019 novemberében egy korban hozzáillő lánnyal. Fontos volt a lány kiválasztása során, hogy lehetőleg jó anyagi körülmények között éljen, mert a férfi úgy gondolta, hogy ahogy teheti megkaparintja szerelme, vagy családja vagyonát. A gondtalan életet azonban már egyedül tervezte tovább, úgy gondolta mihelyt pénzhez jut, szakít is majd kedvesével. Talált is egy, a tervéhez megfelelő hölgyet, akivel szerelmi kapcsolatot létesített. A lány érzelmeit kihasználva egyszer ellopta annak lakáskulcsait, amiről másolatot készíttetett. Mivel magát nem akarta gyanúba keverni, ezért egy olyan alkalmat választott a bűncselekmény elkövetésére, amikor a családdal együtt ő sem tartózkodott az ózdi ingatlanban. A bűncselekmény megvalósításához azonban egy bűntársra volt szüksége, aki egy régi ismerőse volt. A 46 éves férfi 2020. február 2-án a másolt kulccsal bement a családi házba, majd onnan többmillió forint készpénzt lopott el.

A 46 éves férfi előbb tagadta, majd a későbbiekben a 19 éves társára nézve terhelő vallomást tett, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Őrizetben a dílerek
A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei …
Tetten ért támadók
A miskolci rendőrök elfogták azt a két férfit, akik vascsővel ütötték áldozatukat, majd erőszakkal elvették az értékeit. Felfegyverkezve elkövetett…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum