2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek – Akár 88 bűncselekményért is felelhet a tiszaújvárosi tolvaj

Lezárt ügyek – Akár 88 bűncselekményért is felelhet a tiszaújvárosi tolvaj

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2012. június 17-e és szeptember 2-a között több ügyben rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki helyi családi házak nyitva hagyott ajtóin, ablakain bejutva különböző személyes tárgyakat, műszaki cikkeket, pénztárcákat lopott el.
A bűnügyi osztály nyomozói az adatgyűjtések eredményeként beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, egy körömi férfit. Az elfogására tett kísérletek azonban eleinte nem vezettek eredményre. A tettes ugyanis testi adottságai miatt rendkívül gyorsan és ügyesen futott, a kerítéseken szinte úgy ugrott át, hogy a lába nem érintette azt.

Az összehangolt rendőri munka eredményeképpen 2012. szeptember 4-én a járőrök elfogták az előlük menekülő gyanúsítottat, majd a hatóság kezdeményezte az őrizetbe vett tettes előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt.

A nyomozás során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ebben elmondta, hogy összesen 16 ingatlanba jutott be, továbbá négy, nyitva(!) hagyott autóból tulajdonított el értékeket. Ezeken felül egy tiszaújvárosi üzlet alkalmazottjának a figyelmét elterelve a kasszából készpénzt emelt el, valamint két, őrizetlenül hagyott kerékpár csomagtartójából lopott különböző értékeket. Mindehhez párosul még 58 járulékos bűncselekmény – így közokirattal, illetve készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés, melyeket szintén elismert a körömi férfi.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte és az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg a Tiszaújvárosi Városi Ügyészségnek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…