2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek – Akár 88 bűncselekményért is felelhet a tiszaújvárosi tolvaj

Lezárt ügyek – Akár 88 bűncselekményért is felelhet a tiszaújvárosi tolvaj

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2012. június 17-e és szeptember 2-a között több ügyben rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki helyi családi házak nyitva hagyott ajtóin, ablakain bejutva különböző személyes tárgyakat, műszaki cikkeket, pénztárcákat lopott el.
A bűnügyi osztály nyomozói az adatgyűjtések eredményeként beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, egy körömi férfit. Az elfogására tett kísérletek azonban eleinte nem vezettek eredményre. A tettes ugyanis testi adottságai miatt rendkívül gyorsan és ügyesen futott, a kerítéseken szinte úgy ugrott át, hogy a lába nem érintette azt.

Az összehangolt rendőri munka eredményeképpen 2012. szeptember 4-én a járőrök elfogták az előlük menekülő gyanúsítottat, majd a hatóság kezdeményezte az őrizetbe vett tettes előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt.

A nyomozás során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ebben elmondta, hogy összesen 16 ingatlanba jutott be, továbbá négy, nyitva(!) hagyott autóból tulajdonított el értékeket. Ezeken felül egy tiszaújvárosi üzlet alkalmazottjának a figyelmét elterelve a kasszából készpénzt emelt el, valamint két, őrizetlenül hagyott kerékpár csomagtartójából lopott különböző értékeket. Mindehhez párosul még 58 járulékos bűncselekmény – így közokirattal, illetve készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés, melyeket szintén elismert a körömi férfi.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte és az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg a Tiszaújvárosi Városi Ügyészségnek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek