2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: 31 alkalommal fizetett egy jogtalanul megszerzett SZÉP- kártyával

Lezárt ügyek: 31 alkalommal fizetett egy jogtalanul megszerzett SZÉP- kártyával

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 58 éves helyi nővel szemben. A gyanúsított 2020. március 25-e és 2020. május 9-e közötti időszakban egy jogosulatlanul megszerzett SZÉP-kártyával harmincegy alkalommal vásárolt élelmiszer- és hentesüzletekben különböző fogyasztási cikkeket. Az eljárás adatai szerint asszony a fizetőeszközt úgy szerezte meg, hogy az idegen névre kiállított kártyát levélküldeményként a postaládájába bedobva találta. Ez úgy fordult elő, hogy a korábbi lakástulajdonos – aki egyben a kártya birtokosa is volt – a lakcímének megváltozását a számlavezető bankjánál nem jelentette be. A nő a kártyával így csaknem százhatvanezer forintot költött el. A rendőrök a nyomozás eredményeként az elkövetőt azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyben szükséges eljárási cselekményeket a Miskolci Rendőrkapitányság elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elfogták a bőcsi támadókat
Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűn…

További cikkek