2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Lefoglalva: 63 kilogramm „kristály és herba”

Telephellyel is rendelkeztek Sajószögeden azok a dílerek, akiket a rendőrök a TEK szakembereivel közösen elfogtak. A rendőrség 63 kilogramm új pszcihoaktív anyagot foglalt le az összehangolt akció során.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer és az új pszichoaktív anyagok terjesztésének visszaszorítását. A főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a beszerzett információk alapján 2014. augusztus 30-án összehangolt akciót hajtottak végre a Terrorelhárítási Központ szakembereivel, mivel a tiltott szer mellett lőfegyverre vonatkozó adatok is felmerültek.

A rajtaütést 18 óra 30 percet követően több helyszínen hajtották végre a rendőrök. A nyomozás eredményeként a rendőrség azonosította, elfogta, majd bűnügyi őrizetbe vette az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves M. Gergő, a 24 éves M. Gábor sajószögedi és a 34 éves K. Tibor tiszaújvárosi lakosokat.

A különböző helyszíneken – Sajószögeden, Tiszaújvárosban, Emődön – megtartott házkutatásokon a rendőrség lefoglalt több mint 100 millió forint értékű és 63 kilogramm mennyiségű új pszichoaktív anyagot, amiből 23 kilogramm kristályszerű por, 40 kilogramm pedig növényi származék, továbbá készpénzt és fegyvereket. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a lefoglalt bizonyítékokat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a bűnügyi őrizetbe vett terheltekkel szemben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek