2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Látni és látszani – egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Látni és látszani – egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében – idén is folytatja a „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos kampányhoz igazított prevenciós tevékenységét.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei 2017. október 16. és december 8-a között közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket folytatnak a megye területén. A végrehajtott közúti ellenőrzések során a rendőrök felhívják a sofőrök figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságát

A rendőrség „Látni és látszani 2017 – egymásért” elnevezésű program az alábbi lehetőségeket kínálja a közlekedésben résztvevőknek:

–           A kampányban a sofőröknek lehetőségük nyílik a gépjárműveik világító és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak térítésmentes átvizsgálására, az autójuk őszi-téli időjárásra történő felkészítésére, valamint a vezetők látásának vizsgálatára is.

–           A programban megyénk területén is több szakszerviz és optikus áll a résztvevők rendelkezésére. A kampányban résztvevő szervizek és az optikusok pontos elérhetőségét a www.latnieslatszani.hu, honlap tartalmazza.

–           A vizsgálatokra magánszemélyek és cégek is jelentkezhetnek gépjárműveikkel, a személy,- és a tehergépkocsikra, valamint a motorkerékpárokra is vonatkozik a kezdeményezés.

–           Az ingyenes átvizsgáláson megjelent gépjárművezető részére a szervizek külön a kampányra készített igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.

–           A látásellenőrzés során optikus szakember állapítja meg, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítja a dioptria mértékét és tanácsot ad a megfelelő szemüveg elkészítéséhez, amelyről szintén igazolást állítanak ki.

A kampány a korábbi évekhez képest plusz elemet is hordoz: a csatlakozott szervizek és optikák kiszélesített körével egészült ki, valamint az ingyenesen elérhető szervizszolgáltatások mellett a kezdeményezés a gépjármű-tulajdonosok számára kiterjesztett átvizsgálási lehetőséget is biztosít, amely a világítástechnikai berendezéseken túl az autó általános műszaki állapotára is kiterjed, mint pl. a lengéscsillapító, a kipufogó, a zárszerkezetek ellenőrzése, kenése, az akkumulátor tesztelése, vagy éppen a fék vizsgálata.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…