2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Lábra kelt telefonok: besurrant a kukázó

Nem próbálhatta ki a frissen szerzett telefonokat az a férfi, aki a közelmúltban besurrant egy miskolci ingatlanba. A mintegy kétszáz méter egér utat nyert tolvajt maga a sértett fogta el és adta át a rendőrök részére.
Vasárnap koradélután Miskolc Diósgyőri városrészében egy család a kertben épp szalonnát sütött, amikor egy besurranó tolvaj elölről a házba bejutva felkapott és elemelt két mobiltelefont. A háziak azonban észlelték a betolakodót, aki így nem juthatott messzire, mert utolérték és „nyakon is csípték” a kéretlen látogatót.

A kellő lélekjelenléttel rendelkező sértett miután elfogta az elkövetőt, visszatartotta a tolvajt az időközben értesített járőrök kiérkezéséig.

A rendőrök előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették a 44 éves besurranót, aki meghallgatása során elmondta, hogy éppen kukázni indult és miután észlelte, hogy a ház ajtaja nyitva van ezért oda bemenve elemelte a keze ügyébe akadt két maroktelefont.

Az ügyet a Miskolci Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.


Információs háttér: „Nyitott szem – zárt kertajtó”

A nyári szezon a szabadságok, nyaralások, a hétvégi családi kirándulások, valamint a kánikulában üdítően ható strandolások időszaka. A kikapcsolódás, a szürke hétköznapokat kísérő lazítás mindenképpen szükséges az emberi szervezet és lélek számára. Azonban a nyaralás alatt esetlegesen elszenvedett lopások, betöréses lopások, besurranások már kevésbé hatnak üdítően a lakástulajdonosok számára.

Bűnmegelőzési ajánlások:

*

Minden időszakban megfelelően zárjuk a lakás ajtaját, ha elmegyünk otthonról az ablakokat is!
*

Értékeinket még a lakásban se hagyjuk látható helyen, lehetőleg zárjuk el lemez- vagy pénzkazettába!
*

Ne tartsunk otthon 100.000 Ft feletti összeget, tegyük inkább bankba!
*

Az elkövetők számára a tapasztalatok szerint a különböző státuszokra, családi és vagyoni helyzetre utaló elnevezések a kapucsengőn, telefonkönyvben, közösségi oldalon (dr., Dr.,özv.) szinte mágnesként hatnak.
*

Hibás szokás, hogy az emberek többsége könnyelműen közzéteszi a közösségi oldalakon, üzenetrögzítőjén az utazásának időpontját és intervallumát, ezáltal megkönnyítve a bűnöző dolgát.
*

Ha hosszabb időre elutazunk, a postaládánkban felgyülemlett reklámújságok, szórólapok jelzésként szolgálhatnak a betörők számára, ezért tanácsos megkérni egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy naponta ürítse azt.
*

Ha szellőztetünk legyünk otthon, figyeljünk egymás lakására, házára, környéken lézengő idegen személyekre, ha beengedünk valakit a lépcsőházba, vagy a kapun, előtte győződjünk meg kilétéről.
*

Legyünk jó viszonyban a szomszédokkal! Ha Mi is figyelmet szentelünk nekik, Ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szükségünk.
*

S ha még otthonunk biztonságtechnikai feltételeire is ügyelünk (mozgásérzékelő lámpa, biztonsági ajtó, kamerás kaputelefon, riasztórendszer) majdnem teljes körű védelmet építettünk ki otthonunk számára!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…