2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Közveszéllyel fenyegetett

A rendőrök néhány óra alatt azonosították a segélyhívó számon keresztül bombával fenyegetőző fiút. A tettét beismerő kiskorú törvényes képviselőjét a hatóság polgári peres úton kötelezi a bűncselekménnyel okozott károk megtérítésére.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, mert 2014. november 6-án 15 óra 30 perckor egy akkor még ismeretlen személy telefonon tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy kazincbarcikai középiskolában bombát helyeztek el.

A rendőrség a bejelentést követően haladéktalanul megkezdte a bombakutatást és megtette a hozzá kapcsolódó szükséges óvintézkedéseket is. Az épületet a járőrök a bejelentést követő rövid időn belül átvizsgálták, mely során robbanóeszközt nem találtak.

Az ügyben bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrök pár órán belül megállapították a közveszéllyel fenyegető kilétét, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A tettét beismerő kiskorú törvényes képviselőjét a hatóság polgári peres úton kötelezi a bűncselekménnyel okozott károk, felmerült költségek megtérítésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…