2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Közúti szonda

Fokozott rendőri ellenőrzésekre lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain az év hátralévő részében!

A közúti közlekedési balesetek bekövetkezése, az ittas vezetés visszaszorítása érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az esztendő hátralévő hónapjaira fokozott közúti ellenőrzést rendelt el. Így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre és ellenőrzésre.
Az akciósorozatot indokolja, hogy a megyében az ittas állapotban bekövetkezett közúti balesetek 2013 eddig eltelt időszakában az elmúlt évi adatokhoz képest 15 százalékos emelkedést mutatnak, emellett minimálisan, de növekedett a személyi sérüléses közúti balesetek száma is.

A rendőrök a közúti kontrollnál nagy hangsúlyt fektetnek az ittas járművezetők kiszűrésére, ennek érdekében több, úgynevezett leállításos ellenőrzésre lehet számítani, ahol a hatóság minden esetben alkalmaz légalkohol mérő eszközt! Az akció prioritásai közé tartozik még a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők jogkövető magatartásának formálása, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések elkövetőinek felderítése, kiszűrése is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek