2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közös összefogással, helyben – II. Polgárőr-Rendőr Nap Tiszakesziben

Közös összefogással, helyben – II. Polgárőr-Rendőr Nap Tiszakesziben

A tavalyi évet követően immáron hagyományt teremtve második ízben tartottak polgárőr-rendőr napot Tiszakesziben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, valamint a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület között meglévő együttműködési megállapodásban foglalt feladatok közös megvalósítására a felek kiemelt figyelmet fordítanak. Ezt mutatja az is, hogy 2012. április 18-án, a településen immár második alkalommal került megrendezésre – a Lórántffy-napok keretében – Polgárőr-Rendőr Nap.

A programnak – az elmúlt évhez hasonlóan – a helyi Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola adott otthont, ahol a tanintézmény diákjai jutottak főszerephez. Az eseményen – a rendőrség, illetve a polgárőrség képviselőin kívül – részt vettek az iskola pedagógusai, valamint a község polgármestere is. A megnyitót az igazgató asszony tartotta, melyet követően beszédet mondott a Mezőcsáti Rendőrőrs parancsnoka, valamint a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület elnöke is.

A rendezvényen a rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi versenyt, bűnügyi technikai, fegyverzeti, valamint gépjármű-technikai bemutatót tartott, illetve az egyik szolgálati kutyával is megismerkedhetett a csaknem százfőnyi érdeklődő.

A programsorozatot színesítette a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága által biztosított bűnmegelőzési előadás és bemutató, valamint a rendészeti igazgatóság motoros rendőrei is. Mindezek mellett a résztvevők a polgárőrök autójába is beülhettek.

 














A gyermekek közül többen, szinte hivatásukként foglalták el az egyesület szolgálati gépjárművét, hiszen az iskolában „ifjú polgárőrök” is tanulnak, akik a rendezvény sikeres lebonyolításában is szerepet vállaltak.



Az esemény zárásaként, a kerékpáros közlekedési versenyen résztvevő tanulók díjazásban részesültek.

A polgárőr egyesület, a rendőrkapitányság, valamint az oktatási intézmény vezetése is pozitívan értékelte az együttműködést, illetve a közös rendezvény lebonyolítását, így már a jövőbeni tervek között szerepel a következő, hasonló program megszervezése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek